Rugăciune după Împărtășanie

Rugăciune după Împărtășanie

Împărtășania este unul dintre cele mai sacre sacramente în Biserica Ortodoxă. În momentul împărtășaniei, credincioșii se unesc cu Hristos, primind Însuși Trupul și Sângele Lui. Este un moment profund de sfințenie și de unire cu divinul, care trebuie urmat de recunoștință și reflecție.

Rugăciunea după împărtășanie joacă un rol crucial în acest proces. Prin ea, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru binecuvântarea primirii Sacramentului Sfintei Euharistii și îi cerem ajutorul și călăuzirea pentru a trăi în continuare conform poruncilor Sale.

Rugăciune după Împărtășanie

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, Îți mulțumesc că m-ai făcut demn/demnă să mă împărtășesc cu Preacuratele Tale Taine.

Te rog ca acest împărtășit cu Trupul și Sângele Tău să nu fie pentru judecata sau osânda mea, ci pentru vindecarea și învierea sufletului și trupului meu, pentru luminarea ochilor inimii mele, pentru pacea puterilor mele sufletești, pentru credință neînfricată, pentru dragoste nefățarnică, pentru plinirea înțelepciunii, pentru păzirea poruncilor Tale, pentru creșterea întru dumnezeiescul Tău har și pentru moștenirea Împărăției Tale.

Păstrat fiind întru sfințenia Ta, voi pomeni dreptatea Ta numai, Tu singur ești ajutorul meu.

Doamne, să nu mă părăsești pe mine, păcătosul.

Să mă învrednicești să mărturisesc binecuvântările Tale în Adunarea Sfinților Tăi, întru slava Ta.

Amin.

Citește și: Rugăciune pentru răposați

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *