Rugăciune de mulțumire și cerere

Rugăciune de mulțumire și cerere

Rugăciune de mulțumire și cerere

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce ești milostiv cu cei ce se roagă Ție și nu respinge pe cei ce vin la Tine cu credință, ascultă rugăciunea noastră și fă-ne să ne îndreptăm calea vieții noastre după poruncile Tale.

Că Tu ești Cel ce ai spus: „Cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide”. Deci, noi cerem de la Tine, Doamne, toate cele ce sunt de folos pentru mântuirea noastră și pentru împlinirea voii Tale.

Ține-ne, Doamne, în această noapte și în toată viața noastră de toate primejdiile și de toate patimile, căci Tu ești izbăvitorul nostru și adăpostul nostru întru Tine ne încredem.

Dă-ne, Doamne, o minte și o inimă curată și ajută-ne să ne păzim gândurile și simțirile noastre de toate patimile și ispitele care ne înconjoară.

Dă-ne, Doamne, puterea să biruim toate răutățile și să fim stăpâni pe noi înșine, căci numai prin ajutorul Tău putem să facem aceasta.

Învață-ne, Doamne, să ne iubim unii pe alții și să îi iubim pe cei din jurul nostru ca pe noi înșine. Ajută-ne să ne iertăm unii pe alții și să fim împreună ca frați și surori în Hristos.

Dă-ne, Doamne, harul Tău și puterea Ta să rămânem în credința noastră și să fim mărturisitori ai adevărului Tău în toate împrejurările vieții noastre.

Ajută-ne să fim părtași ai împărăției Tale și să avem o bună mărturie în fața oamenilor.

Învață-ne, Doamne, să ne rugăm cu credință și cu smerenie, așa cum Tu ne-ai învățat, și ajută-ne să ne apropiem de Tine cu toată inima și cu toată ființa noastră.

Încheie, Doamne, rugăciunea noastră cu binecuvântare și ajută-ne să păstrăm cuvintele Tale în inima noastră și să le împlinim în viața noastră de zi cu zi.

Binecuvintează-ne pe noi și pe toți cei dragi nouă, pe toți cei ce se roagă Ție și pe toți cei ce ne-au făcut rău, și dăruiește-ne pacea Ta și iubirea Ta care întrece orice înțelegere.

Amin.

Citește și: Rugăciune pentru liniștea sufletului

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *