Rugăciune către Sfinții Părinți ai Maicii Domnului

Rugăciune către Sfinții Părinți ai Maicii Domnului

Rugăciunile sunt acte de comunicare spirituală, în care o persoană se adresează lui Dumnezeu sau altor divinități. Acestea au rolul de a cere ajutor, a mulțumi, a cere iertare sau a exprima recunoștință. Rugăciunile pot fi rostite în mod individual sau în grup, și pot fi formale sau informale. Ȋn religiile monoteiste, cum ar fi creștinismul, iudaismul și islamul, rugăciunile sunt considerate ca fiind una dintre cele mai importante modalități prin care oamenii se conectează cu Dumnezeu, sau cu forța spirituală supremă. În alte religii, cum ar fi hinduismul sau buddhismul, rugăciunile pot fi folosite pentru conectarea cu divinitatea sau cu modelele spirituale, sau pentru a obține binecuvântări sau ajutor spiritual.

În creștinismul ortodox, rugăciunile sunt rostite în mod regulat, la anumite ore ale zilei. Ele pot fi parte a unui program regulat de rugăciune numit “Canonul zilei”. De asemenea, există o serie de rugăciuni formale și liturghii specifice care se folosesc în cultul ortodox, cum ar fi Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și Rugăciunea lui Iisus. În alte religii ca hinduismul, rugăciunile pot include cântece devoționale, recitarea de mantre sau închinarea la idoli sau imagini divine. În Buddhism rugăciunile sunt mai mult simbolice. Ele sunt adresate către Buddha sau la alte ființe spirituale. Ele au rolul de a cere binecuvântare și ajutor spiritual. Rugăciunile pot avea diferite scopuri și semnificații, în funcție de cultură și tradiție:

  • rugăciunile pentru sănătate;
  • pentru succes în afaceri;
  • pentru ajutor în momente de nevoie.

Rugăciune către Sfinții Părinți ai Maicii Domnului

Cei ce ați născut pe Maica Vieții noastre, de Dumnezeu Născătoarea și Pururea Fecioara Maria, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile!

Luați aminte la sărăcia noastră sufletească și trupească și îmbogățiți-ne pe noi în Dumnezeu.

Sfântă Ana, ridică sfintele tale mâini, cu care ai îmbrățișat pe Împărăteasa Cerului și a pământului, către Părintele îndurărilor și a toată mângâierea!

Ca astfel, trecând cu vederea mulțimea păcatelor noastre, să ne păzească pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri și de războiul cel dintre noi.

Așază, Sfântă Ana, în inimile conducătorilor țării acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!

Păzește pe cei ce te cheamă pe tine de moartea cea fără de veste.

Apără-ne de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți.

Împacă neînțelegerile din familii, fii sprijin celor neputincioși.

Celor căzuți în adâncul păcatelor, luminează-le mintea, ca să se întoarcă la pocăință.

Iar în vremea plecării noastre din viața aceasta, să ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vâna sufletele noastre.

Bucură-te, Ioachime, sfeșnicul lui Dumnezeu, cel în fapte bune îmbătrânit, prin care întristarea nerodirii s-a pierdut.

Veselește-te, că Fiica ta s-a făcut Biserică a lui Dumnezeu, născând pe Hristos Domnul.

Luminează-ne și pe noi spre fapte bune, cel ce ești luminătorul celor din întunericul necunoștinței, dulce mângâietor al celor întristați și îndemnătorul celor însoțiți în Sfânta Taină a Cununiei.

Bucură-te, Sfântă Ana, ceea ce ești dăruitoare îmbelșugată și de cele pământești.

Veselește-te, lauda femeilor și cununa maicilor, ascultătoare blândă a celor ce te cheamă pe tine, ceea ce ne împlinești cererile cele bune, bogăția săracilor și a văduvelor!

Ne bucurăm și noi, văzând că prin nașterea ta s-a stins datoria păcatului.

Fii și de acum înainte, Sfântă Ana, ajutătoarea și mângâierea celor care-și doresc copilași, grabnică tămăduire a celor neputincioși.

Căci niciodată nu te-ai ascuns de la năzuința noastră!

Ceea ce în chip nemijlocit vezi frumusețea Dumnezeirii, ai răsărit crinul fecioriei și ai hrănit pe Hrănitoarea Vieții.

Oamenii au primit atâta mângâiere și încredințarea că vor fi răscumpărați atunci când te-au văzut pe tine alăptând pe Maica Izbăvitorului!

Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, statornicia și răbdarea voastră să ne-o împărtășiți și nouă, celor nevrednici și păcătoși.

Ca văzând dragostea voastră, Dumnezeu să ne dea timp de pocăință și de întoarcere.

Bucurați-vă și ajutați-ne și pe noi să ne bucurăm împreună cu voi, în Împărăția Cerurilor!

Amin.

Citește și: Sfinții Ioachim și Ana: Părinții Fecioarei Maria

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *