Rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

Rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

Rugăciunea Sfântului Ioan Gură de Aur este o invocare adresată sfântului Ioan Chrysostom, unul dintre cei mai mari teologi și predicatori din istoria creștinătății. Cunoscut și sub numele de “Gură de Aur”, el a fost un arhiereu al Bisericii Ortodoxe și un părinte spiritual pentru mulți credincioși.

Rugăciunea îi cere sfântului Ioan să ne ajute să înțelegem și să trăim după cuvintele și poruncile lui Iisus Hristos, să fim buni și cinstiți în viața noastră de zi cu zi și să ne creștem iubirea și respectul pentru Dumnezeu și pentru toți oamenii. Ea exprimă dorința noastră de a fi învățați și îndrumați de un adevărat părinte spiritual și de a primi ocrotirea și ajutorul sfântului Ioan în momentele dificile ale vieții noastre.

Rugăciunea Sfântului Ioan Gură de Aur este o invocare puternică către unul dintre cei mai venerați sfinți ai creștinătății. Acesta a lăsat o moștenire spirituală inestimabilă, prin înțelepciunea și predica sa. Este o rugăciune de îndrumare și de încurajare pentru credincioși. Ea ne încurajează să trăim cu credință și încredere în ajutorul și ocrotirea divină.

Rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

Sfinte Ioane Gură de Aur, îți aducem acum rugăciunea noastră, încredințându-ne în grija și ajutorul tău, ca un adevărat ocrotitor al credincioșilor.

Îți cerem să ne ajuți să înțelegem și să trăim după cuvintele și poruncile Domnului nostru Iisus Hristos, astfel încât să fim buni și cinstiți în viața noastră de zi cu zi.

Ajută-ne, Sfinte Ioane, să fim răbdători și iubitori față de cei din jurul nostru, să fim milostivi și darnici cu cei în nevoie, să fim înțelegători și toleranți cu cei care ne greșesc.

Învață-ne să fim cinstiți și să trăim cu adevărul, să fim demni de încrederea celorlalți și să fim recunoscători pentru toate binecuvântările primite.

Te rugăm, Sfinte Ioane Gură de Aur, să ne ajuți să rămânem mereu în credința noastră și să ne creștem iubirea și respectul pentru Dumnezeu și pentru toți oamenii.

Ajută-ne să avem o viață plină de sens și împlinire spirituală și să fim buni și folositori pentru lumea în care trăim.

Rugăciunile tale sunt puternice și ne încredem în ele pentru ajutorul nostru.

Roagă-te pentru noi și pentru nevoile noastre și ocrotește-ne mereu cu iubirea și bunătatea ta.

Amin.

Citeste si: Rugăciune de mulțumire și cerere

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *