Vara este anotimpul în care roșiile sunt la apogeu în ceea ce privește gustul și textura, făcându-le ingredientul perfect pentru o multitudine de rețete delicioase. Dar ce-ar fi dacă am combina suculența acestor fructe cu savoarea orezului într-un fel de mâncare plin de aromă? Aceste roșii umplute cu orez sunt nu numai o declarație a gustului, ci și o demonstrație de creativitate culinară!
Ingrediente
- 6 roșii mari, bine coapte, dar ferme
- 150 g orez
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 2 căței de usturoi, tocați
- 50 g măsline verzi sau negre, tăiate felii
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare și piper, după gust
- 2 lingurițe de oregano sau busuioc proaspăt, tocat
- 250 ml apă
Mod de preparare
Tăiați partea de sus a roșiilor și scoateți miezul cu o linguriță, lăsând o margine groasă. Păstrați miezul și sucul într-un bol separat. Sărați ușor interiorul roșiilor și lăsați-le cu gura în jos pe un prosop de hârtie pentru a scurge lichidul.
Într-o tigaie adâncă, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul. Căliți până când ceapa devine transparentă. Adăugați orezul și amestecați bine. Adăugați sucul și miezul de roșie, măslinele, oregano sau busuiocul și apa. Condimentați cu sare și piper. Lăsați să fiarbă până când orezul este pe jumătate gătit, apoi luați de pe foc.
Cu ajutorul unei linguri, umpleți roșiile cu amestecul de orez, apăsând ușor.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Așezați roșiile umplute într-o tavă de copt și acoperiți cu părțile de sus ale roșiilor. Coaceți în cuptor pentru 25-30 de minute sau până când roșiile sunt moi și orezul este complet gătit.
Serviți roșiile calde!
Poftă bună!
Citește și: Quesadilla cu pui, rețetă