Remediu natural pentru tuse cu miere

Remediu natural pentru tuse, cu miere și ghimbir

Mierea este un produs natural, obținut din nectarul florilor, de către albinele melifere. Este un aliment dulce și dens, cu o culoare și consistență variabilă, în funcție de sursa de nectar. Mierea este bogată în zaharuri, vitamine și minerale, fiind considerată o sursă naturală de energie. Ea poate fi consumată pură, sau utilizată ca ingredient în diverse preparate.

Ghimbirul este o plantă erbacee cu o rădăcină tubulară, originară din Asia de Est. Este utilizat atât ca și condiment în bucătărie, cât și ca remediu tradițional în medicina popular, pentru tratarea durerilor de stomac, răcelilor și durerilor articulare. Ghimbirul conține gingeroli, compuși cu proprietăți antiinflamatoare și analgezice. Poate fi utilizat proaspăt, ras sau uscat, și poate fi adăugat în diferite băuturi sau alimente.

Acest remediu poate fi util pentru tusea uscată și iritativă. În cazul în care aveți o tuse productivă cu mucus, va recomandăm să consultați un medic pentru un tratament adecvat. În plus, mierea nu trebuie administrată copiilor sub 1 an, deoarece poate cauza botulism infantil.

Ingrediente

Mod de preparare

Încălziți mierea într-o crăticioară, la foc mic, până devine lichidă.

Adăugați sucul de lămâie, pudra de ghimbir, scorțișoara și pudra de ardei iute și amestecați bine. Lăsați amestecul să se răcească puțin, apoi luați o linguriță, de câteva ori pe zi, sau atunci când simțiți că tusea devine iritantă.

În general, există multe alte metode naturale pentru a calma tusea, cum ar fi: umidificarea aerului din casă, ceaiul cald, inhalații cu abur sau inhalarea uleiurilor esențiale. Este important să discutați cu un medic sau farmacist, pentru a afla care sunt cele mai potrivite metode pentru dumneavoastră.

Citește și: Cum să te ferești de gripa sezonieră: sfaturi și tratamente eficiente

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *