Răceala este o afecțiune respiratorie comună, cauzată de virusuri respiratorii, cum ar fi rinovirus, coronavirus, etc, caracterizată prin simptome precum nas înfundat, strănut, tuse, dureri de gât și febră ușoară. Alte simptome ale răcelii pot include oboseală, dureri de cap, dureri musculare și congestie nazala.
Răceala este contagioasă și se poate răspândi prin aer sau prin contact direct cu secrețiile respiratorii infectate. Pentru a preveni răspândirea răcelii, este important să se evite contactul cu persoanele infectate și mâinile să fie spălate des cu apă și săpun. De asemenea, evitarea aglomerației și purtarea unei măști, poate ajuta la prevenirea infectării.
Tratamentul constă în odihnă, hidratare și medicație simptomatică, pentru a ameliora simptomele. Răceala poate dura intre 3 și 7 zile, dar simptomele pot persista mai mult sau mai puțin. Este important sa se consulte un medic, dacă simptomele persistă sau se agravează.
Ingrediente
- 1 litru de apă
- 2 linguri de miere
- 1 lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 linguriță de ghimbir ras
- 1/4 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare
Se fierbe apa într-un vas.
Se adaugă usturoiul tăiat mărunt și ghimbirul ras.
Se lasă să fiarbă timp de 5 minute.
Se adaugă mierea și scorțișoara.
Se stoarce lămâia și se adaugă sucul în vas.
Se lasă să se răcească.
Se poate consuma cald sau rece.
Citește și: Calciul, esența sănătății oaselor și mușchilor