Răcitură cu ciolan de porc afumat, reţetă pentru masa de Crăciun

Răcitură cu ciolan de porc afumat, rețetă pentru masa de Crăciun

Răcitură cu ciolan de porc afumat, o rețetă delicioasă pentru masa de Crăciun și Anul Nou.

Răcitura cu ciolan de porc afumat este un preparat tradițional pentru masa de Crăciun, cu un gust deosebit. Acest preparat poate fi servit ca fel principal, sau ca parte a unui bufet de sărbători. În această rețetă vom învăța cum să preparăm o răcitură cu ciolan de porc afumat delicioasă și plină de arome, perfectă pentru masa de Crăciun.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală bine picioarele de porc și carnea care a fost desprinsă de pe ciolan. Se așază toate într-o oală, se toarnă apă până se acoperă carnea și se dă într-o undă. Se scot și se spală.

Într-o oală de 8 litri, se pun 5 litri de apă, picioarele, carnea de pe ciolan și osul. Se adaugă 2 morcovi și o ceapă. După ce a fiert la foc potrivit, până a scăzut jumătate din lichid, se ia oala de pe foc. Se scot morcovii și ceapa.

Compoziția se lasă la răcit, după care, se ia grăsimea de deasupra. Se pune oala din nou pe foc. Când carnea se desprinde de pe os şi lichidul a scăzut la o cincime, se ia oala de pe foc. Se scoate carnea și se pune în boluri, împreună cu 2-3 feliuțe de morcov fiert.

Se potrivește zeama de sare, se adaugă usturoiul pisat și se strecoară, după care se toarnă peste carne.

Bolurile se pun la frigider și se lasă până se încheagă.

Poftă bună!

Citește și: Ciorbă cu ciolan de porc afumat, rețetă pentru masa de Crăciun

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *