Quiche cu spanac, reţetă

Quiche cu spanac, rețetă

Rețeta de quiche cu spanac este o modalitate delicioasă și ușoară de a include spanacul în dieta dumneavoastră. Această rețetă este ușor de adaptat, putându-se adăuga diverse alte ingrediente, precum șuncă sau ciuperci, pentru mai multă savoare. Serviți quiche-ul cald sau rece.

Spanacul este o plantă verde cu frunze, considerată un super aliment datorită conținutului ridicat de nutrienți: vitaminele A, C, K și E, precum și minerale: fier, calciu și magneziu. Acesta poate fi consumat crud, în salate, sau fiert și adăugat la diverse rețete, cum ar fi omlete, tăiței sau quiche. Este  utilizat și ca ingredient în smoothie-uri și shake-uri. Spanacul este cunoscut pentru faptul că ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor, sănătății cardiovasculare și susține sistemul imunitar.

Ingrediente

  • 1 aluat de tartă
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt
  • 2 caței de usturoi, zdrobiți
  • 2 căni de spanac proaspăt, curățat și tăiat mărunt
  • 4 ouă
  • 1/2 cană de smântână
  • 1/2 cană de lapte
  • 1/2 cană de parmezan ras
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Se întinde aluatul de tartă într-o tavă de quiche, sau o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm, apoi se înțeapă baza cu furculița. Se precoace crusta pentru 10-15 minute, sau până se rumenește.

În timp ce crusta se coace, se încălzește o tigaie mare, la foc mediu, se adaugă puțin ulei, precum și ceapa cu usturoiul. Se gătesc până se înmoaie. Se adaugă spanacul și sare și piper după gust. Se găteşte spanacul până se înmoaie și își reduce volumul.

Într-un vas separat, se amestecă ouăle, smântâna, laptele, parmezanul, sare și piper. Se adaugă compoziția de spanac peste și se amestecă bine.

Se toarnă amestecul obținut peste crusta pre-coaptă și se coace quiche-ul timp de 25-30 minute, sau până compoziția s-a întărit și s-a rumenit ușor.

Înainte de a-l tăia și servi, se lasă să se răcească timp de 10 minute.

Poftă bună!

Citește și: Mâncare de linte, rețetă de post

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *