Berilul și puterea sa vindecătoare

Berilul și puterea sa vindecătoare

Cristalul beril este o varietate de beriliu, un mineral alcalin, care se găsește în mod natural în diverse părți ale lumii, inclusiv în Africa, Brazilia și Statele Unite. Acest cristal are o culoare verde-deschisă sau albăstruie. El este cunoscut pentru puterea sa vindecătoare și pentru proprietățile sale energetice unice.

Cristalul beril este considerat un puternic cristal de vindecare. El ajuta la ameliorarea unor afecțiuni fizice și mentale, precum durerile de cap, stresul, anxietatea şi depresia. Acest cristal poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății oaselor și mușchilor.

Compoziția chimică a acestui cristal este de Be3Al2(SiO3)6, ceea ce înseamnă că este alcătuit din: beriliu, aluminiu, siliciu și oxigen.

Citește și: Cuarțul, un cristal puternic cu proprietăți unice

Cristalul beril poate avea o culoare verde-deschisă sau albăstruie, în funcție de impuritățile prezente în compoziția sa chimică. Acest cristal poate fi găsit sub formă de cristale hexagonale sau de masă compactă. El poate fi utilizat în diverse domenii, inclusiv în industria bijuteriilor, a optoelectronicii și a sticlei. În general, compoziția chimică a cristalului beril, face ca acesta să fie un mineral puternic și versatil, cu proprietăți unice și beneficii pentru sănătate.

În plus, cristalul beril poate avea un efect benefic asupra chakrelor, centrele de energie din corpul uman. Acest cristal poate ajuta la echilibrarea chakrelor şi la îmbunătățirea circulației energetice în organism.Acest lucru poate contribui la o stare generală de bine.

Cristalul beril poate fi utilizat în diverse moduri pentru a beneficia de proprietățile sale. Unul dintre cele mai simple moduri este prin purtarea sa în formă de brățară / colier, sau prin păstrarea unui cristal beril în buzunar sau în apropierea patului.

Totodată, se poate face un tratament prin plasarea acestuia pe diferite zone ale corpului, acolo unde se simt dureri sau tensiuni. El poate fi utilizat în meditație, prin ținerea acestuia în mână sau prin plasarea lui în apropierea chakrelor. Astfel, se beneficiază de proprietățile sale energetice și se ajunge la relaxarea mintală și emoțională.

Surse:

  1. Mindat.org – Beryl: https://www.mindat.org/min-679.html
  2. Crystal Vaults – Beryl: https://www.crystalvaults.com
  3. The Crystal Council – Beryl: https://www.thecrystalcouncil.com/crystals
  4. International Gem Society (IGS) – Beryl Value, Price, and Jewelry Information: https://www.gemsociety.org
  5. Healing Crystals – Beryl: https://www.healingcrystals.com

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *