Pui cu smȃntȃnă, reţetă

Pui cu smântână, rețetă

Această rețetă delicioasă de pui cu smântână este una dintre cele mai ușoare și rapide modalități de a pregăti o cină delicioasă și sățioasă. Într-un timp foarte scurt, puteți avea un delicios și aromat preparat. Rețeta este simplă și se poate prepara cu ingrediente care se găsesc în majoritatea bucătăriilor, fiind perfectă pentru o cină în familie. Serviți cu orez sau paste, pentru a vă bucura de o masa completă și delicioasă.

Ingrediente

  • 4 bucăți de piept de pui
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1/2 cană de smântână
  • 1/4 cană de supă de pui sau apă
  • 1/4 cană de vin alb
  • 1 lingură de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Se sărează și se piperează bucățile de pui. Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se prăjește puiul pe ambele părți până devine auriu. Se scoate puiul din tigaie și se pune pe o farfurie.

În aceeași tigaie, se călesc ceapa și usturoiul, până devin moi. Se adaugă smântâna, supa/apa și vinul alb în tigaie și se amestecă bine.

Se adaugă puiul înapoi în tigaie și se acoperă cu un capac. Se fierbe la foc mic, pentru 15-20 minute, sau până cȃnd puiul este gătit.

Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.

Poftă bună!

Citește și: Piure de mazăre, reţetă de post

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *