Această rețetă delicioasă de pui cu smântână este una dintre cele mai ușoare și rapide modalități de a pregăti o cină delicioasă și sățioasă. Într-un timp foarte scurt, puteți avea un delicios și aromat preparat. Rețeta este simplă și se poate prepara cu ingrediente care se găsesc în majoritatea bucătăriilor, fiind perfectă pentru o cină în familie. Serviți cu orez sau paste, pentru a vă bucura de o masa completă și delicioasă.
Ingrediente
- 4 bucăți de piept de pui
- sare și piper după gust
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă mică, tocată
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 1/2 cană de smântână
- 1/4 cană de supă de pui sau apă
- 1/4 cană de vin alb
- 1 lingură de pătrunjel tocat
Mod de preparare
Se sărează și se piperează bucățile de pui. Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se prăjește puiul pe ambele părți până devine auriu. Se scoate puiul din tigaie și se pune pe o farfurie.
În aceeași tigaie, se călesc ceapa și usturoiul, până devin moi. Se adaugă smântâna, supa/apa și vinul alb în tigaie și se amestecă bine.
Se adaugă puiul înapoi în tigaie și se acoperă cu un capac. Se fierbe la foc mic, pentru 15-20 minute, sau până cȃnd puiul este gătit.
Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.
Poftă bună!
Citește și: Piure de mazăre, reţetă de post