Psalmul 69

Psalmul 69

Psalmul 69 este un psalm scurt, dar puternic, al unui suflet care caută ajutorul și salvarea în Dumnezeu.

Psalmul începe cu un apel urgent pentru ajutorul lui Dumnezeu, exprimând nevoia imediată a vorbitorului pentru intervenția divină. Aceasta este o temă comună în psalmi, care evidențiază încrederea și dependența față de Dumnezeu în vremuri de nevoie.

Următoarele versuri prezintă dorința ca cei care-i doresc răul vorbitorului să fie rușinați. Aceasta nu este o dorință de răzbunare, ci mai degrabă o dorință de dreptate divină și recunoaștere a inocenței vorbitorului.

“Întoarcă-se îndată rușinați cei ce-mi grăiesc mie: “Bine, bine!” “Acest verset pare să se refere la cei care sunt falși sau ipocriți, care grăiesc vorbe bune în fața vorbitorului, dar care în inimile lor gândesc sau plănuiesc răul.

Apoi, vorbitorul își exprimă dorința ca toți cei care îl caută pe Dumnezeu să se bucure și să se veselească. Aceasta arată o înțelegere a iubirii și a puterii lui Dumnezeu care depășește circumstanțele personale și vede măreția lui Dumnezeu peste toate.

“Slăvit să fie Domnul!” Această frază este o lăudare directă și simplă a lui Dumnezeu, care arată recunoștința și respectul vorbitorului față de divinitate.

La final, vorbitorul se autodescrie ca fiind “sărac” și “sărman”, ceea ce poate însemna o stare de umilință și de recunoaștere a propriei neputințe în fața lui Dumnezeu. Este un strigăt pentru ajutorul lui Dumnezeu, recunoscând că El este singurul ajutor și izbăvitor.

Acest psalm este un exemplu de rugăciune de ajutor și de laudă a lui Dumnezeu. El evidențiază dependența noastră de Dumnezeu în vremuri de nevoie și exprimă dorința de a vedea dreptatea divină manifestată în fața celor care fac rău.

Psalmul 69

  1. Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte! Doamne, să-mi ajuți mie grăbește-Te!
  2. Să se rușineze și să se înfrunte cei ce caută sufletul meu;
  3. Să se întoarcă înapoi și să se rușineze cei ce-mi voiesc mie rele;
  4. Întoarcă-se îndată rușinați cei ce-mi grăiesc mie: “Bine, bine!”
  5. Să se bucure și să se veselească de Tine toți cei ce Te caută pe Tine, Dumnezeule, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: “Slăvit să fie Domnul!”
  6. Iar eu sărac sunt și sărman, Dumnezeule, ajută-mă!
  7. Ajutorul meu și Izbăvitorul meu ești Tu, Doamne, nu zăbovi!

Citește și: Psalmul 68

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *