Psalmul 63

Psalmul 63

Aceste versuri din Psalmul 63 sunt o rugăciune către Dumnezeu pentru protecție și eliberare de frica și viclenia vrăjmașilor. Este o solicitare pentru protecție divină împotriva celor care plănuiesc răul și a celor care fac fărădelegi.

În versurile 1-3, vorbitorul își exprimă teama de vrăjmași, care-și folosesc limbile ca săbii și aruncă cuvinte otrăvite ca săgeți. Acesta este un exemplu frumos de metaforă, care subliniază puterea cuvintelor de a răni și de a face rău.

Versurile 4-6 descriu viclenia și intențiile rele ale vrăjmașilor. Ei plănuiesc în secret și se consideră nevăzuți și de neatins. Ei sunt descriși ca fiind mândri și fără teamă de consecințe.

În versurile 7-8, se subliniază că răutatea și intențiile rele ale vrăjmașilor nu vor rămâne nepedepsite. Dumnezeu îi va lovi cu săgeata Sa, ceea ce sugerează o intervenție divină care va aduce dreptate și va răzbuna pe cei nevinovați.

Versurile 9-10 indică reacția celorlalți la acțiunea dreptății divine. Oamenii se vor teme și vor înțelege faptele lui Dumnezeu.

Ultimul vers (11) oferă o speranță și o asigurare că cei drepți se vor bucura de protecția Domnului și vor avea încredere în El. Aceștia se vor lăuda, sugerând că vor mărturisi și vor proclama dreptatea și bunătatea lui Dumnezeu.

În ansamblu, aceste versuri descriu conflictul dintre bine și rău, între cei drepți și cei vicleni, evidențiind faptul că, în cele din urmă, Dumnezeu va aduce dreptate și protecție pentru cei drepți.

Psalmul 63

 1. Auzi, Dumnezeule, glasul meu, când mă rog Ție; de la frica vrăjmașului scoate sufletul meu.
 2. Acoperă-mă de adunarea celor ce viclenesc, de mulțimea celor ce lucrează fărădelege,
 3. Care și-au ascuțit ca sabia limbile lor și ca niște săgeți aruncă vorbele lor veninoase ca să săgeteze din ascunzișuri pe cel nevinovat.
 4. Fără de veste îl vor săgeta pe el și nu se vor teme. Întăritu-s-au în gânduri rele.
 5. Grăit-au ca să ascundă curse; spus-au: “Cine ne va vedea pe noi?”
 6. Iscodit-au fărădelegi și au pierit când le iscodeau,
 7. Ca să pătrundă înlăuntrul omului și în adâncimea inimii lui.
 8. Dar Dumnezeu îi va lovi cu săgeata și fără de veste îi va răni, că ei singuri se vor răni cu limbile lor.
 9. Tulburatu-s-au toți cei ce i-au văzut pe ei; și s-a temut tot omul.
 10. Și au vestit lucrurile lui Dumnezeu și faptele Lui le-au înțeles.
 11. Veseli-se-va cel drept de Domnul și va nădăjdui în El și se vor lăuda toți cei drepți la inimă.

Citește și: Psalmul 62

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *