Psalmul 62

Psalmul 62

Acest psalm este o interpretare profundă a nevoii de interacțiune spirituală și a căutării lui Dumnezeul în viața cotidiană. Psalmul exprimă dorința arzătoare a omului de a se conecta cu divinul, de a căuta mila și protecția lui Dumnezeu.

Versurile inițiale (1-3) descriu o dorință profundă și o sete fizică pentru prezența lui Dumnezeu, asemănătoare cu căutarea apei într-un teren pustiu și sec. Omul își exprimă dorința de a înțelege și de a experimenta puterea și slava divină.

Versurile 4-6 descriu mila lui Dumnezeu ca fiind mai de preț decât viața însăși. Aici, poetul își dedică viața laudelor și binecuvântărilor pentru Dumnezeu, dorind ca sufletul său să fie satisfăcut cu “seu și grăsime”, o metaforă pentru experiența spirituală îmbelșugată și profundă.

Versurile 7-8 accentuează dependența și atașamentul față de Dumnezeu. Își aduce aminte de Dumnezeu în liniștea nopții, găsind confort și bucurie în protecția divină.

În final, versurile 9-10 contrastează soarta celor care îl caută pe Dumnezeu cu cea a celor ce grăiesc nedreptăți. Cei care îl caută pe Dumnezeu vor găsi protecție și bucurie, în timp ce cei care grăiesc nedreptăți vor întâmpina dificultăți.

Acest psalm este un imn puternic al credinței, al speranței și al încrederii în ajutorul divin. Este o declarație a omului de a-și înălța sufletul către Dumnezeu, de a-L căuta în ciuda tuturor obstacolelor.

Psalmul 62

  1. Dumnezeule, Dumnezeul meu, pe Tine Te caut dis-de-dimineață.
  2. Însetat-a de Tine sufletul meu, suspinat-a după Tine trupul meu,
  3. În pământ pustiu și neumblat și fără de apă. Așa în locul cel sfânt m-am arătat Ție, ca să văd puterea Ta și slava Ta.
  4. Că mai bună este mila Ta decât viața; buzele mele Te vor lăuda.
  5. Așa Te voi binecuvânta în viața mea și în numele Tău voi ridica mâinile mele.
  6. Ca de seu și de grăsime să se sature sufletul meu și cu buze de bucurie Te va lăuda gura mea.
  7. De mi-am adus aminte de Tine în așternutul meu, în dimineți am cugetat la Tine, că ai fost ajutorul meu
  8. Și întru acoperământul aripilor Tale mă voi bucura. Lipitu-s-a sufletul meu de Tine și pe mine m-a sprijinit dreapta Ta.
  9. Iar ei în deșert au căutat sufletul meu, intra-vor în cele mai de jos ale pământului; da-se-vor în mâinile sabiei, părți vulpilor vor fi.
  10. Iar împăratul se va veseli de Dumnezeu; lăuda-se-va tot cel ce se jură întru El, că s-a astupat gura celor ce grăiesc nedreptăți.

Citește și: Psalmul 61

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *