Psalmul 4

Psalmul 4

Psalmul 4 face parte din Cartea Psalmilor din Biblie și este compus din 8 versete. El este atribuit regelui David și este considerat a fi un psalm de rugăciune.

În acest psalm, David se plânge de răutatea și înșelăciunea celor din jurul său. El are încredere în Dumnezeu, care este drept și îl va auzi atunci când se roagă. El ȋi încurajează și pe alții să se înfurie, dar să nu greșească și să se pocăiască pentru cuvintele lor răutăcioase. Psalmul 4 ne amintește că, Dumnezeu ne poate da bucurie chiar și în momentele cele mai întunecate și ne poate pune în siguranță prin îndurarea Sa. El ne încurajează să ne îndreptăm gândurile către Dumnezeu și să ne punem nădejdea în El, pentru a găsi pace și împlinire.

Citește și: Psalmul 3

Psalmul 4 este un psalm în care David, se adresează lui Dumnezeu într-un moment de greutate și înșelăciune. El se plânge că ceilalți oameni sunt răi și își iubesc deșertăciunea și minciuna, dar afirmă că Dumnezeu este drept și îl va auzi atunci când îl roagă.

David ȋi încurajează pe ceilalți să se înfurie, dar să nu greșească în procesul lor și să se pocăiască pentru cuvintele lor răutăcioase. El încurajează oferirea de jertfe drepte. David afirmă că Dumnezeu a dat lumina Sa peste el și i-a dat bucurie în inimă. El spune că poate dormi în pace, pentru că Dumnezeu îl pune în siguranță.

Psalmul 4 face parte din categoria psalmilor de încredere și poate fi interpretat ca o chemare către Dumnezeu, pentru ajutor și îndrumare într-o perioadă dificilă. El ne amintește că, indiferent de problemele pe care le întâmpinăm, putem găsi liniște și încurajare prin încrederea în Dumnezeu și prin oferirea de jertfe drepte.

Psalmul 4

  1. Când Te-am chemat, m-ai auzit, Dumnezeul dreptății mele! Întru necaz m-ai desfătat! Milostiveşte-Te spre mine și ascultă rugăciunea mea.
  2. Fiii oamenilor, până când grei la inimă? Pentru ce iubiți deșertăciunea și căutați minciuna?
  3. Să știți că minunat a făcut Domnul pe cel cuvios al Său; Domnul mă va auzi când voi striga către Dânsul.
  4. Mâniaţi-vă, dar nu greșiți; de cele ce ziceți în inimile voastre, întru așternuturile voastre, vă căiți.
  5. Jertfiți jertfa dreptății și nădăjduiți în Domnul.
  6. Mulți zic: “Cine ne va arăta nouă cele bune?” Dar s-a însemnat peste noi lumina feței Tale, Doamne!
  7. Dat-ai veselie în inima mea, mai mare decât veselia pentru rodul lor de grâu, de vin și de untdelemn ce s-a înmulțit.
  8. Cu pace, așa mă voi culca și voi adormi, că Tu, Doamne, îndeosebi întru nădejde m-ai așezat.

Cartea psalmilor. Psalmii 1-50

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *