Psalmul 22

Psalmul 22

Aceste versete din Psalmul 22 al lui David, exprimă profunda încredere a acestuia în bunătatea și protecția lui Dumnezeu. El descrie cum Domnul îl paște ca un păstor iubitor, îl adăpostește și îl hrănește, îl povățuiește să meargă pe căile dreptății. Totodată, El îl protejează în cele mai dificile momente din viața sa.

Semnificația versetelor

În primul verset, David afirmă că “Domnul mă paște şi nimic nu-mi va lipsi”. Acest lucru sugerează că el are o încredere fermă în bunătatea și grija lui Dumnezeu față de el şi are certitudinea că va fi întotdeauna îngrijit, indiferent de circumstanțe.

În al doilea verset, David vorbește despre locul de pășune în care Domnul l-a sălășluit. Aceasta este o metaforă pentru o viață liniștită și pașnică. El menționează și apa odihnei, ca o altă metaforă pentru confortul și siguranța pe care le oferă Domnul.

Al treilea verset este despre cum Domnul l-a îndrumat pe calea dreaptă și l-a înțărcat, pentru a-L sluji pe El. David menționează cum sufletul lui a fost întors de către Domnul și cum acesta l-a învățat să meargă pe calea dreptății.

Citește și: Psalmul 21

În cele din urmă, David afirmă că, chiar dacă ar trebui să meargă prin mijlocul morții, nu se va teme, pentru că Domnul este cu el. El vorbește despre cum toiagul și varga lui Dumnezeu l-au consolat și l-au încurajat. Totodată, menționează și cum Domnul l-a pus la masă înaintea celor care îl necăjeau. În cele din urmă, David afirmă că mila lui Dumnezeu va fi cu el în toate zilele vieții sale. El va trăi în casa Domnului pentru totdeauna.

Versetul 7 este unul dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite pasaje din Biblie. Acesta exprimă încredere profundă și recunoștință față de Dumnezeu. El oferă speranță celor care se luptă cu problemele vieții, asigurându-le că nu vor fi niciodată singuri. Ei vor fi întotdeauna îngrijiți de Domnul.

David, prin aceste versete, îi îndeamnă pe cei care se confruntă cu problemele vieții să-L caute pe Domnul, să se pună sub protecția Lui și să aibă încredere că tot ceea ce le este necesar, le va fi adus.

Psalmul 22

  1. Domnul mă paște și nimic nu-mi va lipsi.
  2. La loc de pășune, acolo m-a sălășluit; la apa odihnei m-a hrănit.
  3. Sufletul meu l-a întors, povățuitu-m-a pe căile dreptății, pentru numele Lui.
  4. Că de voi și umbla în mijlocul morții, nu mă voi teme de rele; că Tu cu mine ești.
  5. Toiagul Tău și varga Ta, acestea m-au mângâiat.
  6. Gătit-ai masă înaintea mea, împotriva celor ce mă necăjesc; uns-ai cu untdelemn capul meu și paharul Tău este adăpându-mă ca un puternic.
  7. Și mila Ta mă va urma în toate zilele vieții mele, ca să locuiesc în casa Domnului, întru lungime de zile.

Cartea psalmilor. Psalmii 1-50

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *