Psalmul 14

Psalmul 14

Psalmul 14 din Biblie ne vorbește despre caracterul și conduita deosebită a celui ce poate locui în prezența lui Dumnezeu. “Doamne, cine va locui în locașul Tău și cine se va sălășlui în muntele cel sfânt al Tău?”, întreabă cel care se roagă. El își dorește să știe cine sunt cei care pot să se bucure de prețioasele promisiuni ale Sale.

Răspunsul este dat imediat: “Cel ce umblă fără prihană și face dreptate, cel ce are adevărul în inima sa”. Acestea sunt calitățile esențiale ale celui care poate trăi în prezența lui Dumnezeu: cinstea, dreptatea și adevărul.

Psalmul 14 ne arată că, cel care poate locui în prezența lui Dumnezeu este un om cu o caracter deosebit, care nu face rău nimănui și care nu își defăimează vecinii: “Cel ce n-a viclenit cu limba, nici n-a făcut rău împotriva vecinului său și ocară n-a rostit împotriva aproapelui său”. Psalmul 14 aduce acuzații puternice împotriva celor care defăimează pe ceilalți și care nu respectă promisiunile luate în fața lui Dumnezeu: “Defăimat să fie înaintea Lui ‘el ce viclenește, iar pe cei ce se tem de Domnul îi slăvește; cel ce se jură aproapelui său și nu se leapădă’. Argintul său nu l-a dat cu camătă și daruri împotriva celor nevinovați n-a luat”.

Cu toate acestea, Psalmul 14 aduce și un mesaj de speranță pentru cei care trăiesc în conformitate cu cuvântul lui Dumnezeu: “Cel ce face acestea nu se va clătina în veac”. Aceste cuvinte ne încurajează să trăim o viață corectă și respectuoasă în fața lui Dumnezeu, știind că acest lucru ne va aduce stabilitate și siguranță pe termen lung.

Citește și: Psalmul 13

Psalmul 14

  1. Doamne, cine va locui în locașul Tău și cine se va sălășlui în muntele cel sfânt al Tău?
  2. Cel ce umblă fără prihană și face dreptate, cel ce are adevărul în inima sa,
  3. Cel ce n-a viclenit cu limba, nici n-a făcut rău împotriva vecinului său și ocară n-a rostit împotriva aproapelui său.
  4. Defăimat să fie înaintea Lui “el ce viclenește, iar pe cei ce se tem de Domnul îi slăvește; cel ce se jură aproapelui său și nu se leapădă,
  5. Argintul său nu l-a dat cu camătă și daruri împotriva celor nevinovați n-a luat. Cel ce face acestea nu se va clătina în veac.

Cartea psalmilor. Psalmii 1-50

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Daniel gheorghitan spune:

    Eu vad o greșeală aici în legătură cu psalmul 14,conținutul psalmului nu aparține psalmului 14, ci aparține PS 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *