Psalmul 10

Psalmul 10

Psalmul 10 din Biblie este un psalm de nădejde și de încurajare adresat lui Dumnezeu. Autorul își exprimă îngrijorarea și teama față de vrăjmașii săi, care îl atacă și îl prigonesc. Însă, el își îndreaptă privirea spre Dumnezeu, în care are nădejde.

În Psalmul 10, autorul se plânge de faptul că Dumnezeu pare că stă departe și nu îl ajută, în timp ce păcătoșii prosperă și își bat joc de dreptate. El își exprimă îngrijorarea că Dumnezeu nu pare să facă dreptate, dar își amintește că Dumnezeu este un Dumnezeu drept.

Citește și: Psalmul 9

Chiar dacă autorul psalmului se simte copleșit de vrăjmașii săi și se întreabă de ce Dumnezeu pare că stă departe, el nu își pierde nădejdea. El crede că Dumnezeu îl va ajuta în cele din urmă și îi va face dreptate, pedepsind păcătoșii și apărându-i pe săraci și pe neputincioși.

Psalmul 10 ne amintește că, chiar dacă uneori ne simțim copleșiți de probleme, trebuie să avem încredere în Dumnezeu și să așteptăm cu răbdare ajutorul Lui. El este drept și își va arăta puterea la momentul potrivit, pedepsindu-i păcătoși și apărându-i pe cei neputincioși.

Psalmul 10 ne încurajează să avem încredere în Dumnezeu și să ne îndreptăm privirea spre El în vremuri de dificultate, știind că El va face dreptate și ne va ajuta. El este un Dumnezeu puternic și credincios, care nu ne va lăsa să trecem prin probleme singuri.

Psalmul 10

  1. În Domnul am nădăjduit. Cum veți zice sufletului meu: “Mută-te în munți, ca o pasăre?”
  2. Că iată păcătoșii au încordat arcul, au gătit săgeți în tolbă, ca să săgeteze în întuneric pe cei drepți la inimă.
  3. Că au surpat ceea ce ai așezat; dar dreptul ce a făcut?
  4. Domnul este în locașul cel sfânt al Său, Domnul în cer are scaunul Său. Ochii Lui spre sărac privesc, genele Lui cercetează pe fiii oamenilor.
  5. Domnul cercetează pe cel drept și pe cel necredincios; iar pe cel ce iubește nedreptatea îl urăște sufletul Său.
  6. Va ploua peste păcătoși lațuri, foc și pucioasă; iar suflare de vifor este partea paharului lor.
  7. Că drept este Domnul și dreptatea a iubit și fața Lui spre cel drept privește.

Cartea psalmilor. Psalmii 1-50

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *