Psalmul 1

Psalmul 1

“Fericit bărbatul care a ales să urmeze calea Domnului şi să nu se amestece în sfatul necredincioșilor.” El își dedică timpul și energia cugetării asupra legii Domnului, în loc să se așeze pe scaunul hulitorilor și să se lase în voia păcatului. Acest bărbat este ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor. El dă rod bun în fiecare an și își păstrează frunzele verzi și prospere.

El își înțelege responsabilitatea față de Dumnezeu și față de aproapele său. El își trăiește viața în conformitate cu legea Lui. El își iubește aproapele ca pe sine însuși și își arată bunătatea față de cei din jurul său. Acest bărbat este un model pentru noi toți și ne îndeamnă să urmăm calea Domnului.

Necredincioșii, dimpotrivă, sunt ca praful spulberat de vânt, de pe fața pământului. Ei nu cunosc calea Domnului și nu se străduiesc să o urmeze. El aleg în schimb să se amestece în sfatul păcătoșilor și să se laude cu faptele lor rele. Din păcate, acești oameni nu vor fi ridicați la judecată alături de drepți.

Citește și: Psalmul 2

Necredincioșii sunt oameni care nu cred în Dumnezeu și care nu se străduiesc să Ȋi urmeze calea. Ei aleg, în schimb, să se laude cu faptele lor rele, fără a se gândi la consecințele acestor acțiuni. Din păcate, acești oameni nu înțeleg cât de fragilă este viața și că faptele lor, le vor aduce în final pedeapsa. Ei nu au rădăcinile bine prinse în legea Domnului și nu dau rod bun. Frunzele lor căzute reprezintă păcatele lor şi lipsa lor de înțelegere a căii drepților.

Din păcate, acești oameni nu vor fi ridicați la judecată alături de drepți, căci Domnul cunoaște calea celor drepți și a celor necredincioși. El îi va răsplăti pe cei drepți pentru faptele lor bune, în timp ce necredincioșii vor fi pedepsiți pentru faptele lor rele. Să ne rugăm să avem tăria de a urma calea Domnului și să nu ne lăsăm influențați de cei care nu cred, astfel încât să putem fi fericiți și să ne bucurăm de binecuvântările Lui.

Fericit bărbatul care a ales să urmeze calea Domnului și să se lase ghidat de legea Lui. El va fi binecuvântat cu rod bun și va prospera în tot ceea ce face, în timp ce necredincioșii vor pieri. Să ne îndemnăm unii pe alții să urmăm calea Domnului și să nu ne lăsăm influențați de cei care nu cred, astfel încât să putem fi fericiți și să ne bucurăm de binecuvântările Lui.

Psalmul 1

  1. Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioșilor și în calea păcătoșilor nu a stat și pe scaunul hulitorilor n-a șezut;
  2. Ci în legea Domnului e voia lui și la legea Lui va cugeta ziua și noaptea.
  3. Și va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa și frunza lui nu va cădea și toate câte va face vor spori.
  4. Nu sunt așa necredincioșii, nu sunt așa! Ci ca praful ce-l spulberă vântul de pe fața pământului.
  5. De aceea nu se vor ridica necredincioșii la judecată, nici păcătoșii în sfatul drepților.
  6. Că știe Domnul calea drepților, iar calea necredincioșilor va pieri.

Cartea psalmilor. Psalmii 1-50

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *