Promisiunea lui Dumnezeu

Promisiunea lui Dumnezeu

“Și celui ce biruiește și celui ce păzește până la capăt faptele Mele, îi voi da lui stăpânire peste neamuri.” Aceasta este o promisiune făcută de către Dumnezeu celor care îl urmează cu credință și devotament. Dar ce înseamnă aceste cuvinte și cum putem noi, ca oameni, să ne împlinim această promisiune?

Pentru a înțelege mai bine aceste cuvinte, este important să ne uităm la contextul în care au fost rostite. Ele provin din Apocalipsa, cartea din Noul Testament care descrie viziunile profetice ale lui Ioan. În acest fragment, Dumnezeu face o promisiune puternică celor care sunt credincioși și care păzesc “faptele Mele” până la capăt.

Citește și: Bucurați-vă pururea întru Domnul – Filipeni 4:4

Aceste “fapte ale Lui” se referă la poruncile și învățăturile lui Dumnezeu, care sunt prezentate în Biblie. Prin urmare, pentru a împlini această promisiune, trebuie să urmăm cu credință aceste porunci și învăţături. Aceasta poate însemna diferite lucruri pentru diferite persoane, în funcție de credința și înțelegerea fiecăruia. De exemplu, pentru unii, poate însemna să participe la slujbele bisericii, să se roage zilnic şi să respecte cele zece porunci ale Bibliei. Pentru alții, cuvintele pot însemna să își dedice viața în slujba lui Dumnezeu și să împărtășească credința cu alții.

Importanța acestei promisiuni constă în faptul că, Dumnezeu ne oferă ocazia de a ne împlini potențialul și de a ne bucura de recompensele vieții veșnice. Prin urmare, dacă dorim să ne împlinim această promisiune, trebuie să ne dedicăm cu devotament urmării lui Dumnezeu și să Ȋi păzim faptele până la capăt.

Promisiunea făcută de Dumnezeu celor care îl urmează cu credință și devotament, este una dintre multiplele promisiuni pe care le regăsim în Biblie. Aceste promisiuni ne oferă speranță și încurajare, arătându-ne că Dumnezeu ne iubește și ne susține în drumul nostru spre mântuire.

Apocalipsa 2:26

Și celui ce biruiește și celui ce păzește până la capăt faptele Mele, îi voi da lui stăpânire peste neamuri.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *