Pregătește cel mai răcoritor Mojito acasă în doar 5 minute!

Pregătește cel mai răcoritor Mojito acasă în doar 5 minute!

Nu există cocktail mai răcoritor decât un Mojito bine făcut. Această băutură cubaneză, cu aromele sale de mentă proaspătă, lime acru și un strop de rom, este ca o briză tropicală într-un pahar. Și vestea cea bună? Nu trebuie să fiți barman profesionist pentru a prepara un Mojito acasă.

Ingrediente

  • 60 ml de rom alb
  • Jumătate de lime, tăiată în 4 părți
  • 10-12 frunze de mentă proaspătă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 100 ml de apă minerală
  • Gheață

Mod de preparare

Într-un pahar înalt, adăugați frunzele de mentă, bucățile de lime și zahărul.

Folosind un mojar, mărunțiți ușor ingredientele pentru a elibera sucul din lime și aromele de mentă.

Umpleți paharul cu gheață cuburi.

Adaugă romul peste gheață.

Completează cu apă minerală.

Amestecă ușor de jos în sus cu o lingură lungă.

Decorează cu o felie de lime și o crenguță de mentă proaspătă.

Gata, Mojito-ul tău este pregătit! Nu-i așa că e mai ușor decât credeai?

Citește și: Pavlova cu zmeură, rețetă

Little Cocktail Box

Ce sunt cocktailurile?

Cocktailurile sunt băuturi mixte care conțin două sau mai multe ingrediente, dintre care cel puțin unul este alcool. Acestea pot include o varietate de lichide, cum ar fi băuturi spirtoase (ca vodka, rom, gin, tequila, whisky etc.), lichioruri, sucuri de fructe, siropuri aromate, băuturi nealcoolice (cum ar fi apa tonică) și uneori chiar ingrediente precum fructe, condimente, ierburi.

Cocktailurile sunt cunoscute pentru complexitatea lor de arome și pentru modul în care aceste arome se combină și se echilibrează. Există o multitudine de tipuri de cocktailuri, de la cele simple, care necesită doar câteva ingrediente (cum ar fi un Martini), până la cele mai complexe, cu multe straturi de arome.

Prepararea cocktailurilor este adesea considerată o artă, cu barmani care își petrec ani de zile învățând și experimentând cu diferite combinații de arome. În plus, prezentarea este adesea o componentă cheie a cocktailurilor, cu băuturi adesea decorate cu fructe, flori, umbreluțe de hârtie și alte garnituri pentru a le face cât mai atractive.

Unele dintre cele mai cunoscute cocktailuri includ: Mojito, Cosmopolitan, Margarita, Old Fashioned, Bloody Mary și Pina Colada, dar există mii de variații și rețete unice.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *