Prăjitură cu caramel și bezea, rețetă

Prăjitură cu caramel și bezea, rețetă

Vă puteți bucura de această delicioasă prăjitură alături de o ceașcă de cafea sau un pahar de lapte.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 albușuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 200 g nuci măcinate
  • 1 linguriță de praf de copt

Pentru stratul de caramel:

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 125 g unt
  • 200 ml lapte

Pentru bezea:

  • 4 albușuri de ou
  • 200 g zahăr

Mod de preparare

Începeți cu prepararea blatului

Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Într-un bol mare, bateți albușurile până când devin spumă, adăugați treptat zahărul, continuând să bateți până obțineți o consistență fermă. Adăugați nucile măcinate și praful de copt și amestecați ușor. Turnați amestecul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute.

Între timp, preparați stratul de caramel

Într-o cratiță, combinați gălbenușurile, zahărul, untul și laptele și încălziți pe foc mic, amestecând constant, până când compoziția se îngroașă și devine asemănătoare cu caramelul. Lăsați să se răcească.

Pentru bezea, bateți albușurile până când devin spumoase, adăugați treptat zahărul, continuând să bateți până obțineți o consistență fermă.

Când blatul este gata și s-a răcit, răspândiți uniform crema de caramel peste acesta, apoi acoperiți cu stratul de bezea.

Puneți din nou prăjitura în cuptorul preîncălzit la 120 °C și coaceți pentru încă 10-15 minute, sau până când bezeaua își schimbă culoarea într-un maro deschis.

Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în bucăți.

Poftă bună!

Citește și: Chec cu afine și nuci, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *