Plăcintă cu vișine, rețetă

Plăcintă cu vișine, rețetă

Dacă îți amintești cu drag de gustul copilăriei și de plăcintele cu vișine proaspăt scoase din cuptorul bunicii, atunci această rețetă este pentru tine. Să readucem împreună magia acelor momente cu o rețetă de plăcintă cu vișine care îmbină perfect dulceața fructelor coapte cu aluatul crocant de casă. Nu vei avea nevoie de ingredientele speciale, ci doar de dragoste pentru gătit și un pic de timp.

Ingrediente

  • 500 g aluat foietaj
  • 500 g vișine (decongelate, dacă sunt congelate și fără sâmburi)
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură amidon
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1 ou pentru uns
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Într-un bol mare, amestecă vișinele, zahărul, amidonul și coaja de lămâie. Lasă amestecul deoparte timp de 10 minute.

Întinde jumătate din aluat într-o formă de plăcintă. Încearcă să ridici puțin aluatul pe marginile formei.

Toarnă amestecul de vișine peste aluatul din formă.

Întinde cealaltă jumătate de aluat și acoperă vișinele. Sigilează marginile cu ajutorul unei furculițe.

Bate oul într-un bol mic, apoi unge deasupra plăcintei cu ajutorul unei pensule.

Coace plăcinta timp de aproximativ 45 de minute sau până când aluatul devine auriu.

Lasă plăcinta să se răcească, apoi presară deasupra zahăr pudră.

Acum, ai parte de o plăcintă cu vișine perfectă, demnă de a fi savurată într-o după-amiază de vară alături de o ceașcă de ceai sau o cafea.

Poftă bună!

Citește și: Porc Mu Shu, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *