Plăcintă cu cireșe, rețetă

Plăcintă cu cireșe, rețetă

Plăcinta cu cireșe este un desert clasic american. Cireșele zemoase, dulci-acrișoare, se combină armonios cu crusta crocantă de aluat, creând un desert pe care toată lumea îl va iubi. Indiferent dacă ești fan al plăcintelor de fructe sau vrei să încerci ceva nou, această rețetă de plăcintă cu cireșe este perfectă pentru tine!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 500 g făină
    • 250 g unt rece, tăiat cubulețe
    • 2 lingurițe zahăr
    • 1 linguriță sare
    • 100-120 ml apă rece
  • Pentru umplutură:
    • 1 kg cireșe, fără sâmburi
    • 200 g zahăr
    • 2 linguri amidon de porumb
    • Coaja rasă și sucul de la o lămâie
    • 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat:

  • Într-un bol mare, se amestecă făina, zahărul și sarea. Se adaugă untul și se amestecă cu făina folosind degetele, până se obține o compoziție cu aspect de pesmet. Se adaugă treptat apa, amestecând continuu, până când aluatul începe să se lipească.
  • Se împarte aluatul în două bucăți egale, se înfășoară în folie de plastic și se lasă să se odihnească în frigider, timp de cel puțin o oră.

Pentru umplutură:

  • Se amestecă cireșele cu zahărul, amidonul de porumb, coaja și sucul de lămâie și extractul de vanilie. Se lasă amestecul să stea timp de 10 minute.

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Se întinde o bucată de aluat și se așază într-o formă de plăcintă.

Se toarnă umplutura de cireșe peste aluat, nivelând-o cu o lingură.

Se întinde cealaltă bucată de aluat și se așază peste umplutură. Se presează marginile aluatului, se taie excesul și se formează un model decorativ.

Se coace plăcinta timp de 50-60 de minute sau până când crusta devine aurie și umplutura începe să fiarbă.

Se lasă plăcinta să se răcească complet, înainte de a o tăia.

Această plăcintă cu cireșe este delicioasă atât caldă, servită cu o cupă de înghețată de vanilie, cât și rece, drept gustare într-o zi toridă de vară.

Poftă buna!

Citește și: Brownies vegane cu cireșe și migdale, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *