Piureul de mazăre este o rețetă delicioasă și versatilă, perfectă pentru a fi servită ca garnitură sau ca fel principal. Este ușor de preparat și poate fi personalizat cu arome și condimente, după preferințe. Această rețetă este simplă și delicioasă, fiind gata în doar câteva minute. Este o alegere sănătoasă și sățioasă, fiind bogată în proteine și fibre.
Mazărea este o legumă verde, rotundă și plată, care crește în ciorchine. Ea este o sursă importantă de vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, fier și zinc. Consumul de mazăre poate ajuta la controlul tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor cardiace, deoarece conține un nivel ridicat de potasiu și un nivel scăzut de sodiu. Mazărea este o sursă bună de proteine vegetale și ajută la menținerea unui nivel sănătos de glucoză în sânge. Totodată, este o legumă cu conținut scăzut de calorii şi este bogată în fibre, care pot ajuta la menținerea unui tranzit intestinal sănătos.
Ingrediente
- 1 kg de mazăre proaspătă sau congelată
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 lingură de ulei vegetal
- sare și piper după gust
- apă
Mod de preparare
Într-o oală mare, la foc mediu, se încălzește uleiul. Se adaugă ceapa și usturoiul și se gătesc până devin moi. Se adaugă mazărea și se găteşte pentru 1-2 minute.
Se adaugă apa, suficient cât să acopere mazărea. Se adaugă sare și piper, după gust.
Se acoperă oala și se lasă să fiarbă la foc mediu, până cȃnd mazărea este moale. Folosind un blender sau un mixer, se pasează până se obține un piure fin.
Se servește fierbinte.
Poftă bună!
Citește și: Supă cremă de mazăre, reţetă