A venit momentul să-ți dai bucătăria peste cap cu o rețetă absolut irezistibilă și incredibil de sănătoasă! Piureul de conopidă este varianta ta low-carb pentru tradiționalul piure de cartofi și, promitem că te va cuceri de la prima degustare. Perfect pentru orice ocazie, fie că ești într-o cură de slăbire sau pur și simplu vrei să încerci ceva nou și delicios, piureul de conopidă va fi, fără îndoială, vedeta mesei tale!
Ingrediente
- 1 conopidă mare (aproximativ 1 kg)
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 2 linguri unt sau ulei de măsline (pentru o versiune vegană)
- 100 ml lapte sau lapte de nucă de cocos (pentru o versiune vegană)
- Sare și piper, după gust
- 2 lingurițe de pătrunjel proaspăt tocat (opțional)
Mod de preparare
Spală și taie conopida în bucăți mici. Poți să folosești și cotorul, asigură-te doar că îl tai în bucăți mai mici.
Pune bucățile de conopidă într-o oală mare și adaugă apă suficientă pentru a le acoperi. Adaugă un praf de sare și fierbe la foc mediu timp de 15-20 minute sau până când conopida este moale.
Într-o tigaie mică, topește untul (sau încălzește uleiul de măsline) și adaugă usturoiul zdrobit. Sotează până când usturoiul devine auriu.
Scurge conopida și transfer-o într-un blender sau folosește un mixer vertical. Adaugă amestecul de unt și usturoi, laptele (sau laptele de nucă de cocos), sare și piper după gust. Amesteca până ajunge la consistența dorită.
Transferă piureul de conopidă într-un castron și garnisește cu pătrunjel proaspăt tocat. Servește-l cald alături de preparatul tău preferat de carne.
Piureul de conopidă este o alternativă minunată pentru cei care caută o opțiune mai sănătoasă sau doresc să încerce ceva nou și gustos. Ușor de făcut, acest deliciu se poate potrivi perfect cu orice masă. Încearcă-l astăzi și transformă cina într-o aventură culinară extraordinară!
Poftă bună!
Citește și: Pui în sos Emmentaler, rețetă