Penne Arrabbiata, secretele bucătăriei italiene

Penne Arrabbiata, secretele bucătăriei italiene

Sosul arrabbiata, care înseamnă “furios” în italiană, promite o experiență culinară care te va încânta și te va provoca în același timp. Combinând gustul bogat al rosiilor cu ardeiul iute, penne arrabbiata este rețeta perfectă pentru iubitorii de senzații tari. E simplu, e rapid și e așa de delicios încât vei uita că ai gătit-o acasă. Hai să vedem cum!

Ingrediente

  • 400 g penne
  • 2 căni de sos marinara
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute (sau mai mult, dacă îți place cu adevărat picant!)
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • Sare și piper, după gust
  • Parmezan ras, pentru servire

Mod de preparare

Fierbe pennele conform instrucțiunilor de pe pachet până când sunt al dente. Scurge-le și pune-le deoparte.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul și gătește-l până când devine aromatic, aproximativ 1 minut. Adaugă fulgii de ardei iute și oregano, apoi sosul marinara. Fierbe sosul la foc mic pentru 5-10 minute, până când se îngroașă puțin.

Adaugă pastele fierte în tigaia cu sosul și amestecă bine, asigurându-te că fiecare bucățică de pastă este acoperită cu sos. Condimentează cu sare și piper după gust.

Servește pastele calde, garnisite cu parmezan ras și frunze proaspete de busuioc.

Poftă bună!

Penne arrabbiata este rețeta perfectă pentru o cină rapidă și delicioasă care să îți încânte papilele gustative. Îndrăznește să încerci această aventură picantă și savurează gustul adevărat al bucătăriei italiene. E atât de ușor și rapid de preparat, încât o poți face chiar și într-o seară obișnuită. Dar fiind atât de delicioasă, va deveni raPiept de rață cu sos de portocale, rețetăpid un favorit al familiei.

Citește și: Piept de rață cu sos de portocale, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *