O duminică liniștită, înconjurat de familie sau prieteni, merită sărbătorită cu un preparat delicios și ușor de făcut, care să vă aducă aminte de zilele petrecute pe malul râului, în aer liber. Păstrăvul la cuptor este acel preparat! Cu carnea sa fragedă, plin de arome proaspete, acesta va fi vedeta mesei tale. Iată cum să prepari păstrăvul la cuptor într-un mod simplu, dar sofisticat.
Ingrediente
- 2 păstrăvi întregi, curățați
- Sare și piper, după gust
- 2 lămâi
- 4 crenguțe de mărar
- 4 crenguțe de pătrunjel
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spală păstrăvii și tamponează-i cu hârtie de bucătărie pentru a-i usca. Condimentează interiorul și exteriorul păstrăvilor cu sare și piper.
Taie o lămâie în felii subțiri. În interiorul fiecărui păstrăv, adaugă câteva felii de lămâie, o crenguță de mărar, una de pătrunjel și câțiva căței de usturoi tocat.
Așază păstrăvii într-o tavă de copt, stropește-i cu ulei de măsline și coace-i timp de 15-20 de minute, sau până când carnea păstrăvului este opacă și se desprinde ușor cu o furculiță.
În timp ce păstrăvul se coace, taie a doua lămâie în jumătate și rade coaja unei jumătăți de lămâie. Stoarce sucul ambelor jumătăți de lămâie.
Scoate păstrăvii din cuptor, stropește-i cu sucul de lămâie și presară coaja de lămâie rasă și mărar proaspăt tocat. Servește imediat.
Sănătos, delicios și ușor de preparat, păstrăvul la cuptor este o rețetă perfectă pentru orice ocazie. Asigură-te că îl servești cu un vin alb și te bucuri de o masă cu adevărat specială.
Poftă bună!
Citește și: Bucură-ți papilele gustative cu cea mai pufoasă rețetă de Madlene