Această rețetă de paste cu fructe de mare este o delicioasă combinație între o varietate de fructe de mare (scoici, creveți și calamari) și sos de roșii cu usturoi.
Ingrediente
- 400 g paste (spaghetti, fusilli sau orice alt tip de paste)
- 500 g fructe de mare (scoici, creveți, calamari)
- 2 căni de roșii cherry tăiate în jumătate
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- 1/2 cană de lapte
- 1/4 cană de smântână
- 1/4 cană de parmezan ras
- 1/4 cană de pătrunjel tocat
- sare și piper după gust
Mod de preparare
În primul rând, se pune o oală cu apă la fiert. Se adaugă sare, iar cȃnd apa a început să fiarbă, se adaugă pastele. Acestea se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În timp ce pastele fierb, într-o tigaie mare, se adaugă uleiul de măsline. Când acesta s-a încins, se pune usturoiul și se gătește, la foc mediu, timp de 1 minut sau până devine auriu. Se adaugă roșiile cherry și se gătesc timp de 2-3 minute sau până se înmoaie. Când roșiile sunt gata, se adaugă untul și făina, amestecând bine pentru a forma o pastă. Se toarnă peste laptele și smântâna și se amestecă bine.
Se fierbe sosul timp de 2-3 minute sau până se îngroașă. Se adaugă fructele de mare în sos și se gătesc timp de câteva minute, sau până sunt gata.
Se adaugă pastele fierte în tigaie și se amestecă bine.
Se servesc calde, presărând parmezan ras și pătrunjel tocat deasupra.
Poftă bună!
Citește și: Conopida pane, o rețetă delicioasă și ușoară