Pastă de măsline, rețetă

Pastă de măsline, rețetă

Gusturile din regiunea Mediteranei sunt cu adevărat irezistibile și pasta de măsline este o dovadă vie a acestui fapt. Ideală ca aperitiv, ușor de preparat și delicioasă, această rețetă de pastă de măsline este un adevărat deliciu ce nu trebuie să lipsească de pe mesele tale festive. Fă-o acasă și experimentează o bucată din inima Mediteranei!

Ingrediente

  • 200 g de măsline negre fără sâmburi
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Începe prin a pune măslinele, usturoiul, uleiul de măsline, zeama de lămâie și oregano într-un blender.

Procesează ingredientele până obții o pastă omogenă. Dacă dorești o textură mai groasă, nu procesa prea mult.

Gustă pasta și asezonează cu sare și piper, după gust. De avut în vedere că măslinele sunt deja sărate, așa că adaugă sare cu grijă.

Transferă pasta de măsline într-un vas cu capac și las-o la frigider pentru cel puțin o oră înainte de servire. Acest lucru va permite aromelor să se amestece și să se intensifice.

Poftă bună!

Bucură-te de această rețetă de pastă de măsline cu pâine proaspătă sau crackers, ca un aperitiv delicios înainte de masa principală.

Citește și: Paste cu creveți, delicatesa de pe coasta italiană în bucătăria ta

Pasta de Măsline Bio

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *