Pâinea prăjită cu usturoi este un deliciu atât de simplu, dar atât de minunat, încât ne întrebăm de ce nu o pregătim mai des. Este excelentă ca garnitură pentru o cină, sau pur și simplu ca gustare rapidă. Mai mult, este o modalitate excelentă de a valorifica pâinea rămase de la masă, transformând-o într-o delicatesă. Urmează această rețetă simplă și rapidă pentru a face cea mai delicioasă pâine prăjită cu usturoi.
Ingrediente
- 1 baghetă sau o pâine pe care o preferi
- 4 căței de usturoi
- 4 linguri de unt la temperatura camerei
- 1 linguriță de pătrunjel tocat
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. În timp ce cuptorul se încălzește, taie pâinea în felii de aproximativ 1-2 cm grosime.
Zdrobește cățeii de usturoi și amestecă-i cu untul la temperatura camerei, pătrunjelul tocat, sarea și piperul.
Unge fiecare felie de pâine cu amestecul de unt și usturoi. Așază feliile pe o tavă de copt.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute sau până când pâinea devine aurie și crocantă.
Poftă bună!
Această pâine prăjită cu usturoi este perfectă servită alături de o supă caldă, o salată proaspătă sau ca aperitiv înainte de o cină copioasă. Iată cum poți să transformi pâinea obișnuită în ceva special într-un timp foarte scurt!
Citește și: Pastă de măsline, rețetă