Pâine prăjită cu usturoi - Crocantă, aromată și irezistibil de bună!

Pâine prăjită cu usturoi – Crocantă, aromată și irezistibil de bună!

Pâinea prăjită cu usturoi este un deliciu atât de simplu, dar atât de minunat, încât ne întrebăm de ce nu o pregătim mai des. Este excelentă ca garnitură pentru o cină, sau pur și simplu ca gustare rapidă. Mai mult, este o modalitate excelentă de a valorifica pâinea rămase de la masă, transformând-o într-o delicatesă. Urmează această rețetă simplă și rapidă pentru a face cea mai delicioasă pâine prăjită cu usturoi.

Ingrediente

  • 1 baghetă sau o pâine pe care o preferi
  • 4 căței de usturoi
  • 4 linguri de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță de pătrunjel tocat
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. În timp ce cuptorul se încălzește, taie pâinea în felii de aproximativ 1-2 cm grosime.

Zdrobește cățeii de usturoi și amestecă-i cu untul la temperatura camerei, pătrunjelul tocat, sarea și piperul.

Unge fiecare felie de pâine cu amestecul de unt și usturoi. Așază feliile pe o tavă de copt.

Coace pâinea în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute sau până când pâinea devine aurie și crocantă.

Poftă bună!

Această pâine prăjită cu usturoi este perfectă servită alături de o supă caldă, o salată proaspătă sau ca aperitiv înainte de o cină copioasă. Iată cum poți să transformi pâinea obișnuită în ceva special într-un timp foarte scurt!

Citește și: Pastă de măsline, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *