Pâine cu măsline, rețetă

Pâine cu măsline, rețetă

Adorați pâinea proaspătă și aromată, dar vă plictisește pâinea obișnuită de fiecare zi? Doriți să aduceți un strop de aromă Mediteraneeană în bucătăria voastră? Atunci, este momentul să încercați această rețetă uimitoare de pâine cu măsline! Pâinea cu măsline este o modalitate excelentă de a adăuga un plus de savoare mesei tale și este perfectă pentru a fi servită alături de brânzeturi, antreuri sau pur și simplu cu un strop de ulei de măsline de calitate.

Ingrediente

  • 500 g făină de pâine
  • 1 pachet drojdie uscată (7 g)
  • 2 lingurițe de sare
  • 300 ml apă caldă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate felii

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și drojdia uscată. Adaugă apoi uleiul de măsline și apa caldă și amestecă bine până obții un aluat.

Adaugă măslinele tăiate felii și frământă aluatul până devine elastic și măslinele sunt bine încorporate.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit într-un loc cald pentru aproximativ 2 ore, sau până când își dublează volumul.

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Formează aluatul într-o pâine rotundă sau ovală și așază-o pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Cu un cuțit ascuțit, taie ușor pe suprafața aluatului în forma dorită.

Coace pâinea pentru aproximativ 30-35 de minute, sau până când devine aurie și sună gol când bateți pe partea de jos.

Această pâine este atât de bună, încât s-ar putea să renunți la pâinea obișnuită pentru totdeauna.

Poftă bună!

Citește și: Musaca, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *