Pâine cu cartofi la cuptor, rețeta

Pâine cu cartofi la cuptor, rețeta

Mai jos vă prezentăm o delicioasa rețetă de pâine cu cartofi la cuptor, ușor de preparat și adorată de întreaga familie.

Pâinea cu cartofi la cuptor este o rețetă ușoară și delicioasă. Aceasta combină ingrediente simple, pentru a crea o pâine cu o crustă crocantă și un miez ușor și pufos. Pâinea cu cartofi la cuptor poate fi personalizată cu ierburi sau condimente, pentru un plus de savoare. Indiferent dacă ești un bucătar începător sau experimentat, această rețetă de pâine cu cartofi la cuptor, te va cuceri cu ușurință.

Ingrediente

  • 800 g făină albă
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 2 cartofi potrivit de mari
  • Sare

Mod de preparare

Se curăță cartofii, se fierb cu sare și se strivesc ca pentru piure.

Făina se cerne într-un vas, se adaugă drojdia (dizolvată anterior în apă călduță), cartofii striviți și sare. Se frământă bine și se lasă la dospit. După ce a dospit, se scoate aluatul pe o planșetă pe care a fost presărată în prealabil făină și, se mai frământă puțin.

Se împarte aluatul în 3 părți egale, se rulează fiecare parte și apoi se împletesc.

Se așază pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, iar după jumătate de oră, se dă cuptorul la 150 grade și se mai lasă încă jumătate de oră.

Poftă bună!

Citește și: Supă de găină cu tătăitei de casă, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *