Paella cu creveți, secretul bucătăriei spaniole

Paella cu creveți, secretul bucătăriei spaniole

Pentru cei care iubesc aromele sofisticate și pline de personalitate ale bucătăriei spaniole, paella este un fel de mâncare cu adevărat delicios. Este mai mult decât un simplu preparat – paella este o experiență culinară, o aventură pentru simțuri, o explozie de arome mediteraneene.

Ingrediente:

  1. 2 linguri de ulei de măsline
  2. 1 ceapă medie, tocată mărunt
  3. 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  4. 1 ardei roșu, tăiat cubulețe
  5. 1/2 kilogram de creveți, curățați
  6. 200 g de chorizo, tăiat felii
  7. 1 pahar de vin alb sec
  8. 1 1/2 căni de orez cu bobul lung
  9. 1 linguriță de turmeric
  10. 1 linguriță de pătrunjel uscat
  11. 1 linguriță de șofran
  12. 4 căni de supă de pui
  13. Sare și piper după gust

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul. Gătește la foc mediu până când legumele sunt moi.

Adaugă creveții și chorizo-ul și gătește-le până când creveții devin roz.

Adaugă vinul alb și lasă-l să se evapore în timp ce amesteci.

Adaugă orezul și condimentele și amestecă bine. Toarnă supa de pui și lasă totul să fiarbă la foc mic-moderat timp de 20 de minute, sau până când orezul este gătit.

Se poate servi caldă, cu lămâie și pătrunjel proaspăt deasupra.

Această rețetă te va transporta în inima Spaniei, unde paella este un simbol al ospitalității și al bucuriei de a trăi.

Poftă bună!

Citește și: Mousse de ciocolată, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *