Orez cu lapte, rețeta secretă a bunicii

Orez cu lapte, rețeta secretă a bunicii

Orezul cu lapte! Acest desert simplu, dar divin, ne aduce aminte de zilele când bunica ne aștepta cu o farfurie aburindă și parfumată, presărată cu scorțișoară. Această rețetă nu este doar o combinație de ingrediente, ci o amintire dragă, o conexiune cu trecutul și o mângâiere pentru suflet. E timpul să redescoperi magia orezului cu lapte!

Ingrediente

  • 1 cană orez cu bobul rotund
  • 5 căni lapte integral
  • 1 baton de vanilie sau 1 linguriță extract de vanilie
  • 4 linguri zahăr
  • Coaja de la o lămâie
  • Un praf de sare
  • Scorțișoară pudră pentru presărat (opțional)

Mod de preparare

Spălați orezul în apă rece până ce apa devine limpede.

Într-o cratiță mare, aduceți laptele la fierbere împreună cu batonul de vanilie, coaja de lămâie și sarea.

Adăugați orezul în laptele fierbinte și reduceți focul la mediu. Lăsați să fiarbă lent, amestecând ocazional, până ce orezul devine moale și cremos, aproximativ 15-20 de minute.

Adăugați zahărul și amestecați bine, până se dizolvă complet.

Luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească puțin. Scoateți batonul de vanilie și coaja de lămâie. Serviți cald sau rece, după preferințe.

Puteți adăuga scorțișoară pentru un plus de aromă.

Poftă bună!

Citește și: Penne Arrabbiata, secretele bucătăriei italiene

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *