Omleta de urzici este o reţetă delicioasă şi nutritivă, preparată din ouă, urzici proaspete, ceapă, ardei gras şi usturoi. Este perfectă pentru a fi servită la micul dejun, prȃnz sau cină, alături de o salată.
Urzicile sunt plante comestibile cu frunze verzi, care cresc în mod natural în Europa, Asia și America de Nord. Sunt bogate în nutrienți, cum ar fi vitaminele A și C, fierul și calciul, și sunt utilizate în mod tradițional în mâncăruri și medicina populară. Urzicile pot fi consumate fierte și pot fi adăugate la salate, supe sau omlete. Deși sunt considerate sănătoase, urzicile trebuie consumate cu moderație, deoarece conțin substanțe toxice, care pot fi periculoase dacă sunt consumate în cantități mari.
Ingrediente
- 4 ouă
- 250 g de urzici proaspete, tocate fin
- 1 ceapă mică, tăiată fin
- 1 ardei gras, tăiat fin
- 1 cățel de usturoi, tăiat fin
- Sare după gust
- Piper după gust
- Ulei de măsline sau unt, pentru prăjit
Mod de preparare
Se amestecă ouăle ȋntr-un bol mare, adăugȃnd sare şi piper după gust.
Se adaugă urzicile, ceapa, ardeiul şi usturoiul tăiat fin şi se amestecă bine.
Se ȋncălzeşte o tigaie mică la foc mediu, adăugȃnd uleiul de măsline sau untul.
Se adaugă amestecul de ouă şi legume ȋn tigaie şi, se prăjeşte omeleta pȃnă cȃnd s-a rumenit frumos, pe ambele părţi.
Se scoate omleta din tigaie, se taie felii şi se serveşte caldă, alături de o salată.
Poftă bună!
Citește și: Smoothie de chia cu fructe proaspete şi iaurt, reţetă