Natura împotriva negilor. Remedii naturale pentru tratare

Natura împotriva negilor. Remedii naturale pentru tratare

Natura împotriva negilor. Remedii naturale pentru tratarea infecției cu HPV

Negii sunt creșteri de piele non-canceroase, cauzate de o infecție cu virusul papiloma uman (HPV). Acești negi pot apărea oriunde pe corp, dar apar cel mai frecvent pe mâini și picioare. Deși negii sunt de obicei inofensivi, aceștia pot fi dureroși sau inestetici, ceea ce poate afecta calitatea vieții persoanelor care îi au.

Cauzele negilor

Negii sunt cauzați de infecția cu HPV, un virus care se răspândește prin contactul cu pielea. Virusul poate fi transferat prin atingerea unui neg sau prin utilizarea obiectelor comune, cum ar fi prosoape sau încălțăminte. Persoanele cu sistem imunitar slăbit sunt mai predispuse la dezvoltarea negilor. Persoanele care înoată în piscine sau frecventează sălile de sport sunt, de asemenea, mai expuse la riscul de a dezvolta negi.

Simptomele negilor

Negii apar ca niște creșteri de piele, solide și aspre. Aceștia pot varia în dimensiune și formă și pot fi rotunzi sau neregulați. Negii pot fi de culoare pielii sau pot avea o culoare mai închisă. Ei  pot fi dureroși la atingere și pot provoca o senzație de mâncărime sau arsură.

Tratamentul negilor

Există mai multe opțiuni de tratament pentru negi:

 • Congelarea negilor cu azot lichid. Această opțiune poate fi dureroasă și poate necesita mai multe ședințe de tratament.
 • Utilizarea unui curent electric pentru a distruge negul. Această opțiune poate fi dureroasă și poate necesita anestezie locală.
 • Excizia chirurgicală. Aceasta implică îndepărtarea negului prin tăierea cu bisturiul. Această opțiune poate fi dureroasă și poate necesita anestezie locală.
 • Tratament cu medicamente topice. Acesta poate include utilizarea de creme sau loțiuni care conțin acizi ce pot distruge negul. Acest tratament poate fi dureros și poate dura mai mult timp.
 • Tratament cu medicamente orale. Acesta poate include utilizarea de medicamente antivirale sau imunomodulatoare, care pot ajuta la eliminarea negilor. Aceste medicamente pot avea efecte secundare și trebuie administrate sub supravegherea unui medic.

Remedii naturale pentru negi

Există și remedii naturale care pot ajuta la tratarea negilor,:

 • Uleiul esențial de arbore de ceai. Acest ulei esențial are proprietăți antivirale și poate fi aplicat direct pe negi pentru a ajuta la eliminarea lor. Se recomandă diluarea uleiului esențial într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline, înainte de aplicare.
 • Aloe Vera. Această plantă are proprietăți antiinflamatorii și poate fi aplicată direct pe negi, pentru a ajuta la reducerea inflamației și a durerii.
 • Oțetul de mere. Acest remediu poate fi aplicat pe negi pentru a ajuta la reducerea inflamației și a durerii. Se recomandă utilizarea unui tampon de bumbac, înmuiat în oțet de mere și aplicarea acestuia pe neg de câteva ori pe zi.
 • Lămâia. Zeama de lămâie poate fi aplicată direct pe negi, pentru a ajuta la eliminarea lor. Se recomandă aplicarea acesteia de câteva ori pe zi.
 • Usturoiul. Acest remediu poate fi aplicat direct pe negi, pentru a ajuta la eliminarea lor. Se recomandă tăierea unei felii de usturoi și aplicarea acesteia pe neg, acoperirea cu un pansament și lăsarea acestuia timp de câteva ore, sau peste noapte.

Remediu natural cu ulei esențial de arbore de ceai

Se amestecă o cantitate egală de ulei de arbore de ceai și ulei de măsline sau de cocos.

Se aplică amestecul pe negi de două ori pe zi, dimineața și seara.

Se masează ușor zona afectată cu amestecul de uleiuri, timp de câteva minute, pentru a ajuta la absorbția uleiurilor în piele.

Se repetă acest proces timp de 2-3 săptămâni, sau până când negii dispar.

Este important să nu aplicați uleiul de arbore de ceai nediluat direct pe piele, deoarece acesta poate provoca iritații și arsuri. Asigurați-vă că amestecați întotdeauna uleiul esențial cu un ulei purtător, precum uleiul de măsline sau de cocos, înainte de aplicare.

Este important să consultați un medic dacă negii persist, sau devin dureroși, inflamați sau sângerează.

Citește și: Depășirea constipației. Strategii pentru o digestie sănătoasă

Surse:

 1. American Academy of Dermatology (AAD) – Warts: Diagnosis and treatment: https://www.aad.org/public/diseases/a-z/warts-treatment
 2. Healthline – 7 Natural Remedies for Warts: https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-warts
 3. Verywell Health – Warts: https://www.verywellhealth.com/what-you-need-to-know-about-warts-1068906
 4. Medical News Today – Warts: https://www.medicalnewstoday.com/articles/155039

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *