Mușchiul de porc cu ciuperci este o rețetă delicioasă și satisfăcătoare, perfectă pentru cineva care dorește să încerce o nouă variantă a preparării cărnii de porc. Această rețetă îmbină mușchiul de porc cu ciupercile, pentru a crea o combinație delicioasă și sățioasă. Această rețetă este ușor de preparat și poate fi servită cu garnitură de cartofi sau orez. Cu toate acestea, ceea ce face această rețetă specială este aroma preparatului, astfel încât acesta este perfect pentru o cină specială sau pentru un prânz încântător în familie. Dacă vă doriți o masă consistentă, delicioasă și sățioasă, nu trebuie să ratați această rețetă uimitoare de mușchi de porc cu ciuperci!
Ingrediente
- 1 kg mușchi de porc
- 3-4 cutii cu ciuperci conservate
- 2-3 foi de dafin
- 50 ml ulei
- 50 ml vin alb
- Sare, piper
Mod de preparare
Mușchiul de porc se taie felii și se condimentează cu sare și piper. Se prăjește în ulei.
Se așază feliile prăjite de mușchi într-un vas pentru cuptor și se toarnă peste ele, uleiul în care au fost prăjite.
Se adaugă ciupercile scurse de zeamă, foile de dafin și vinul. Se completează cu apă fierbinte, până când carnea și ciupercile sunt acoperite.
Se pune vasul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Se lasă la cuptor până când carnea s-a frăgezit.
Din când în când, în timpul preparării, se pune lichidul din vas peste conținut, pentru a evita uscarea cărnii.
Dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă fierbinte.
Se servește cald.
Poftă bună!
Citește și: Gogoși ca la bunica, rețetă