Musaca, rețetă

Musaca, rețetă

Există câteva feluri de mâncare care îți aduc aminte de acasă indiferent unde te-ai afla, iar musacaua este unul dintre acestea. Deși are origini grecești, musacaua a devenit un fel de mâncare tradițională în multe țări, inclusiv în România. Este un fel de mâncare care adună întreaga familie la masă.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocată (porc, vită sau amestec)
  • 2 cepe mari
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură unt
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Curăță și taie cartofii în felii subțiri. Prăjește-le în ulei încins până devin aurii, apoi scurge-le pe hârtie absorbantă.

Într-o tigaie separată, prăjește ceapa tocată în unt până devine translucidă. Adaugă carnea tocată și prăjește-o până când devine maro și bine gătită. Condimentează cu sare și piper.

Într-un vas de yena, așază un strat de cartofi, un strat de carne și continuă astfel până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi.

Într-un bol separat, bate ouăle și adaugă laptele, apoi condimentează cu sare și piper. Toarnă acest amestec peste stratul de cartofi din vas.

Coace musacaua în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când suprafața devine aurie și crocantă.

Poftă bună!

Citește și: Pachetele de primăvară, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *