Morcovi la cuptor cu ierburi aromatice, rețetă de post
Veți adora această modalitate simplă de preparare a morcovilor.
Morcovii sunt legume recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune surse de vitamina A. Sunt o sursă bogată de potasiu, fibre, precum și alte vitamine și minerale importante. Morcovii pot fi consumați cruzi sau gătiți și, pot fi incluși în numeroase rețete, de la supe și ciorbe la salate, sau ca ingredient în alte preparate culinare.
Morcovii sunt versatili din punct de vedere culinar și pot fi folosiți în numeroase rețete. De exemplu, pot fi rași sau tăiați în bucăți mici și adăugați la supe sau ciorbe, pentru un plus de nutrienți. De asemenea, pot fi fierți sau copți, pentru a fi serviți ca garnitură sau, pot fi folosiți pentru piure de legume. Morcovii sunt populari și în salate și pot fi adăugați în smoothie-uri, pentru a adăuga un plus de nutrienți. În general, morcovii sunt o alegere sănătoasă și versatilă pentru orice dietă.
Ingrediente
- 500 de grame de morcovi, curățați și tăiați în bucăți mai mici
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1 linguriță de zahăr
- ierburi aromatice (cimbru, mărar, rozmarin)
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Se așază morcovii într-o tavă mică și se adaugă uleiul de măsline peste ei. Se amestecă bine, astfel încât morcovii să fie bine acoperiți cu ulei.
Se adaugă sare, piper și zahar și se amestecă din nou. Se adaugă ierburile aromatice peste morcovii din tavă și se amestecă pentru a distribui bine ingredientele.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se lasă timp de 20-25 de minute, până când morcovii sunt pătrunși și ușor rumeniți la exterior.
Se scoate tava din cuptor și lasă să se răcească puțin, înainte de a servi.
Morcovii se pot servi ca atare, sau se poate adăuga brânză sau ierburi proaspete.
Poftă bună!
Citește și: Broccoli prăjit cu usturoi și condimente, reţetă de post