Mazărea, superalimentul cu beneficii uimitoare

Mazărea, superalimentul cu beneficii uimitoare

Mazărea este una dintre legumele cele mai subestimate, încărcată cu beneficii pentru sănătate. Nu numai că este o sursă bună de proteine vegetale, dar conține, de asemenea, o varietate de vitamine și minerale esențiale.

În primul rând, mazărea este o sursă excelentă de proteine vegetale. O cană de mazăre conține aproximativ 7,9 grame de proteine, ceea ce o face o opțiune ideală pentru vegetarienii sau veganii care încearcă să-și crească aportul de proteine. Mazărea este și o sursă bună de fier, esențial pentru formarea hemoglobinei și pentru transportul oxigenului în tot corpul.

Mazărea, un superaliment subestimat, cu beneficii uimitoare pentru sănătate

Mazărea este o sursă bună de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamine: vitamina A, vitamina C, vitamina K și vitamina B6 și minerale: fosfor, magneziu, potasiu, esențiale pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, menținerea sănătății oaselor și metabolizarea energiei.

Totodată, conține o cantitate bună de fibre alimentare. Fibrele alimentare ajută la menținerea unei digestii sănătoase și pot ajuta la scăderea colesterolului rău. De asemenea, fibrele alimentare pot ajuta la prevenirea constipației și pot ajuta la menținerea unui greutăți normale. Prin conținutul său redus de grăsimi și colesterol, reprezintă o alegere sănătoasă pentru persoanele care încearcă să-și mențină un nivel sănătos al colesterolului.

Citește și: Descoperiti beneficiile consumului de semințe de chimen negru: de la proprietățile antiinflamatorii, la îmbunătățirea digestiei

Mazărea conține compuși numiți fitonutrienți, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Acestea pot ajuta la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și cancerul. Aceasta este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați sănătoși, care pot oferi energie pentru a face față activităților zilnice, fiind și o sursă bună de vitamina B, care este esențială pentru sănătatea sistemului nervos și pentru producerea de celule roșii din sânge.

Mazărea poate fi benefică și pentru sănătatea pielii. Vitamina A din mazăre, necesară pentru producerea de sebum, poate ajuta la menținerea unei pieli hidratate și sănătoase. Este, de asemenea, ușor de digerat, astfel încât poate fi consumată și de către persoanele care au probleme digestive.

Mazărea poate fi gătită într-o varietate de moduri, de la salate la supe sau chiar adăugată la platouri de cartofi sau paste, astfel încât să fie ușor de inclus în dieta ta zilnică.

Surse:

  1. “Peas and Your Health: A Detailed Nutrition Review” – Healthline, https://www.healthline.com
  2. “What are the health benefits of peas?” – Medical News Today, https://www.medicalnewstoday.com/articles/peas-nutrition
  3. “Dietary fiber: Essential for a healthy diet” – Mayo Clinic, https://www.mayoclinic.org

Pe site-ul nostru, găsiți o varietate de rețete pentru a pregăti mazărea:

Supă cremă de mazăre, reţetă

Piure de mazăre, rețetă de post

Mazăre cu pui, reţetă

Mâncare de cartofi cu mazăre, rețetă de post

https://sfaturipentrusuflet.ro/wp-admin/post-new.php

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *