Mazăre cu pui, reţetă

Mazăre cu pui, rețetă

Mazărea cu pui este o rețetă simplă și delicioasă, care se poate prepara cu ușurință acasă. Aceasta este o rețetă perfectă pentru o cină rapidă și sățioasă, putând fi personalizată în funcție de preferințele personale, adăugând sau eliminând ingredient, după gust.

Mazărea este o legumă cu conținut ridicat de nutrienți și poate oferi multe beneficii pentru sănătate, atunci când este consumată în mod regulat. Unul dintre beneficiile cele mai importante ale consumului de mazăre este faptul că, aceasta este o sursă bogată de proteine vegetale, care poate ajuta la construirea și repararea țesuturilor. Mazărea este, de asemenea, o sursă bună de fibră, care poate ajuta la menținerea unei digestii sănătoase. Mai mult, mazărea este o sursă bogată de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina B, fier, magneziu, potasiu și zinc. Consumul regulat de mazăre poate contribui la prevenirea bolilor cronice, ca diabetul și bolile cardiace.

Ingrediente

  • 500g mazăre proaspătă sau congelată
  • 2 bucăți piept de pui
  • 2 cepe medii, tocate
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură boia de ardei
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se adaugă ceapa și usturoiul. Se sotează până cȃnd ceapa devine translucidă. Se adaugă pieptul de pui și se prăjește până cȃnd este bine făcut. Se adaugă boia de ardei și se amestecă bine.

Se adaugă mazărea, puțină apă și se acoperă tigaia. Se fierbe pentru aproximativ 10-15 minute, sau până cȃnd mazărea este fiartă. Când mazărea este aproape gata, se adaugă sare și piper după gust.

Sugestie: se servește cu pâine prăjită, pentru a vă bucura de sosul delicios.

Poftă bună!

Citește și: Pui cu smȃntȃnă, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *