Mâncare de cartofi cu mazăre, rețetă de post

Mâncare de cartofi cu mazăre, rețetă de post

Această rețetă de cartofi cu mazăre este o variantă simplă, delicioasă și de post, a unui fel de mâncare clasic. Cartofii și mazărea sunt gătite într-un sos bogat de legume, îmbogățit cu boia dulce și cimbru, care le oferă un gust minunat. Această rețetă este ideală pentru zilele când doriți să gătiți ceva rapid și sănătos, fără carne sau alte produse de origine animală. Poate fi servită ca o mâncare principală sau ca un garnitură delicioasă. Încercați această rețetă simplă de cartofi cu mazăre și bucurați-vă de un preparat sățios și delicios, potrivit pentru orice ocazie!

Ingrediente

  • 500 g cartofi, curățați și tăiați cuburi
  • 200 g mazăre congelată
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 1 lingură de sare
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 500 ml supă de legume

Mod de preparare

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, sau într-un vas de gătit și adăugați ceapa și usturoiul. Gătiți la foc mic până se înmoaie și devin translucide, timp de 5-7 minute.

Adăugați cartofii tăiați cuburi și mazărea și amestecați bine cu ceapa și usturoiul. Gătiți timp de 2-3 minute, apoi adăugați boiaua, cimbrul, sarea și piperul.

Adăugați supa de legume, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când cartofii sunt moi și mazărea este fiartă.

Îndepărtați capacul și mai gătiți timp de încă 5 minute, amestecând din când în când, pentru a vă asigura că sosul se îngroașă puțin.

Serviți acest preparat cald, presărat cu pătrunjel proaspăt tocat, sau alte ierburi aromate.

Poftă bună!

Citește și: Tiramisu, o rețetă clasică italiană

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *