Macarons, delicioșii biscuiți franțuzești cu cremă, rețetă
Macarons sunt delicioși biscuiți franțuzești, cu o crustă crocantă și o umplutura fină. Rețeta de macarons de mai jos, vă va ghida pas cu pas în prepararea acestor biscuiți, astfel încât să îi puteți savura acasă.
Ingrediente pentru macarons
- 125 g zahăr pudră
- 125 g albuș
- 75 g zahăr granulat
- 50 g praf de migdale
- 2 linguri de apă (30 ml)
Mod de preparare
Într-un bol mare, se cern zahărul pudră și praful de migdale. Se adaugă albușurile și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Se adaugă colorantul alimentar și se amestecă bine.
Se încălzește apa într-o cratiță mică, împreună cu zahărul granulat, până când zahărul s-a topit și s-a obținut un sirop.
Se adaugă siropul de zahar în compoziția de albușuri și se amestecă până se omogenizează.
Se transferă compoziția într-un poș cu dui mic și se pipetează cantități mici de compoziție pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă tava la temperatura camerei timp de 30 de minute, astfel încât pe macarons să se formeze o crustă.
Se preîncălzește cuptorul la 150 de grade.
Se coc macarons-urile timp de 15-20 de minute, până când devin moi la atingere.
Se lasă complet la răcit, înainte de a le umple cu cremă.
Ingrediente pentru cremă
- 150 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguri de esență de vanilie
- 2-3 linguri de lapte
Mod de preparare
Se bate untul până devine cremos și pufos.
Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și se amestecă bine.
Se adaugă laptele, câte o lingură odată și se amestecă până se obține o cremă fină și pufoasă.
După ce s-au răcit complet, se umplu cu cremă.
Poftă bună!
Citește și: Compot de măceșe, rețetă