Macarons cu cremă, reţetă

Macarons cu cremă, rețetă

Macarons, delicioșii biscuiți franțuzești cu cremă, rețetă

Macarons sunt delicioși biscuiți franțuzești, cu o crustă crocantă și o umplutura fină. Rețeta de macarons de mai jos, vă va ghida pas cu pas în prepararea acestor biscuiți, astfel încât să îi puteți savura acasă.

Ingrediente pentru macarons

  • 125 g zahăr pudră
  • 125 g albuș
  • 75 g zahăr granulat
  • 50 g praf de migdale
  • 2 linguri de apă (30 ml)

Mod de preparare

Într-un bol mare, se cern zahărul pudră și praful de migdale. Se adaugă albușurile și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

Se adaugă colorantul alimentar și se amestecă bine.

Se încălzește apa într-o cratiță mică, împreună cu zahărul granulat, până când zahărul s-a topit și s-a obținut un sirop.

Se adaugă siropul de zahar în compoziția de albușuri și se amestecă până se omogenizează.

Se transferă compoziția într-un poș cu dui mic și se pipetează cantități mici de compoziție pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt.

Se lasă tava la temperatura camerei timp de 30 de minute, astfel încât pe macarons să se formeze o crustă.

Se preîncălzește cuptorul la 150 de grade.

Se coc macarons-urile timp de 15-20 de minute, până când devin moi la atingere.

Se lasă complet la răcit, înainte de a le umple cu cremă.

Ingrediente pentru cremă

  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri de esență de vanilie
  • 2-3 linguri de lapte

Mod de preparare

Se bate untul până devine cremos și pufos.

Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și se amestecă bine.

Se adaugă laptele, câte o lingură odată și se amestecă până se obține o cremă fină și pufoasă.

După ce s-au răcit complet, se umplu cu cremă.

Poftă bună!

Citește și: Compot de măceșe, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *