Aceasta rețetă de mâncare de urzici, poate fi servită ca garnitură sau ca masă completă, cu o salată și o felie de pâine.
Urzicile sunt plante comestibile cu frunze verzi, care cresc în mod natural în Europa, Asia și America de Nord. Sunt bogate în nutrienți, cum ar fi vitaminele A și C, fierul și calciul, și sunt utilizate în mod tradițional în mâncăruri și medicina populară. Urzicile pot fi consumate fierte și pot fi adăugate la salate, supe sau omlete. Deși sunt considerate sănătoase, urzicile trebuie consumate cu moderație, deoarece conțin substanțe toxice, care pot fi periculoase dacă sunt consumate în cantități mari.
Ingrediente
- 1 ceapă mică
- 1 cățel de usturoi
- 200 g urzici proaspete
- 1 ou
- 2 linguri făină
- Sare și piper după gust
- Ulei
Mod de preparare
Se curăță ceapa și se taie mărunt. Usturoiul se pisează.
Se spală urzicile și se taie mărunt.
Se încinge o tigaie cu ulei și se adaugă ceapa și usturoiul. Se gătesc până devin aurii.
Se adaugă urzicile în tigaie și se amestecă cu ceapa și usturoiul. Se gătesc până se înmoaie.
Se bate oul într-un bol și se amestecă cu făină, sare și piper. Se adaugă compoziția în tigaie, amestecând până se încorporează bine. Se lasă la gătit.
Se servește caldă.
Poftă bună!
Citește și: Supă cremă de broccoli, rețetă