Lava cake, rețetă

Lava cake, rețetă

Dacă sunteți în căutarea unui desert delicios, cu siguranță veți adora această rețetă de lava cake – sau prăjitură cu miez moale de ciocolată. Această delicatesă are o crustă exterioară crocantă și un miez lichid de ciocolată, care se varsă la prima îmbucătură, oferind o experiență culinară de neuitat.

Această rețetă de lava cake este simplă și rapidă, perfectă pentru a impresiona invitații la o cină festivă sau pur și simplu pentru vă satisface pofta de ciocolată. Cu un număr redus de ingrediente și o metodă de preparare ușor de urmărit, veți putea să creați un desert cu adevărat.

Ingrediente

  • 100 g ciocolată neagră de calitate
  • 50 g unt
  • 2 ouă mari
  • 50 g zahăr
  • 20 g făină
  • Un praf de sare
  • Zahăr pudră pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se topesc ciocolata și untul într-un bol rezistent la căldură, deasupra unei cratițe cu apă clocotită (pe baie de aburi). Se amestecă până când se omogenizează, apoi se lasă deoparte să se răcească.

Într-un alt bol, se bat ouăle cu zahărul, până când amestecul devine deschis la culoare și spumos.

Ȋn amestecul de ouă și zahăr se adaugă făina și un praf de sare și, se continuă amestecarea.

Se încorporează amestecul de ciocolată și unt în bolul cu ouă și zahăr, amestecând ușor.

Se ung 4 forme de sufleu cu unt și se toarnă amestecul în formele pregătite.

Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 10-12 minute. Marginile ar trebui să fie ferme, dar centrul încă moale.

Se lasă prăjiturile să se răcească pentru câteva minute, apoi se răstoarnă pe o farfurie.

Se presară zahăr pudră deasupra și se servesc imediat.

Poftă bună!

Citește și: Ciorbă de vițel, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *