Laudă la Sfânta Mironosiță Maria Magdalena

Laudă la Sfânta Mironosiță Maria Magdalena

Maria Magdalena, deși este o figură frecvent menționată în Noul Testament, rămâne una dintre cele mai enigmatice și contestate personalități biblice. În decursul secolelor, a fost portretizată în diferite moduri – de la păcătoasă pocăită la una dintre cele mai apropiate însoțitoare ale lui Iisus.

Prima ei apariție în Evanghelii o prezintă ca o femeie din care Iisus a alungat „șapte demoni” (Marcu 16:9). Această descriere, împreună cu confuzia frecventă între Maria Magdalena și alte femei prezentate în Evanghelii, a condus la percepția că ar fi fost o păcătoasă, poate chiar o prostituată.

Cu toate acestea, cercetările recente au pus sub semnul întrebării această percepție. De exemplu, un studiu al Universității Harvard din 2014 a propus că Maria Magdalena ar fi putut fi, de fapt, o femeie influentă și respectată în comunitatea creștină timpurie.

Citește și: De la păcătoasă la sfântă: adevărul despre Maria Magdalena

Laudă la Sfânta Mironosiță Maria Magdalena

Maria! Dulce nume, lauda mironosițelor și a lumii întregi, statuia însuflețită a propovăduirii apostolice, modelul dumnezeieștii iubiri și strădanii și blândeți și a vieții liniștite, bucură‐te, desfătează‐te, veselește‐te și iarăși bucură‐te…

Pentru aceea te rugăm cu multă evlavie, pomenește‐ne și pe noi, smeriții tăi rugători, și fii mijlocitoare către Domnul, ca, trăind vremea pribegiei noastre liniștit și senin, să‐L aflăm pe Judecătorul blând și binevoitor în ziua înfricoșată a răsplătirii.

(Ieromonahul Theologos Simonopetritul, Sfânta Maria Magdalena – Sfântul odor al Mănăstirii Simonos Petras, Editura Doxologia. 2015, p. 141)

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *