Lasagna, rețetă tradițională din Italia

Lasagna este una dintre cele mai populare mâncăruri italiene din toată lumea. Este o mâncare consistentă, compusă din straturi de paste, carne, brânză și sos de roșii. Rețeta tradițională italiană este destul de simplă și poate fi personalizată în funcție de preferințe.

Ingrediente

Mod de preparare

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați carnea de vită. Gătiți până când carnea este rumenită bine, aproximativ 10 minute.

Adăugați usturoiul, ceapa, sarea și piperul și amestecați până când ceapa devine moale, sau aproximativ 5 minute.

Adăugați sosul de roșii și lăsați să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, până când sosul se îngroașă.

Într-un vas mai mare, amestecați brânza ricotta cu parmezanul și o parte din mozzarella.

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-o tavă pentru cuptor, puneți un strat subțire de carne, apoi o foaie de lasagna, o treime din amestecul de brânză și repetați procesul de trei ori. Terminați cu un strat de carne și un strat generos de mozzarella rasă.

Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți timp de 30 de minute.

Scoateți folia de aluminiu și mai coaceți pentru încă 10 minute, sau până când brânza devine aurie și rumenită.

Înainte de a servi , lăsați să se odihnească timp de 5 minute.

Această rețetă poate fi personalizată prin adăugarea de legume sau înlocuirea cărnii de vită cu carne de porc sau miel. De asemenea, puteți adăuga ierburi precum busuioc sau oregano, pentru a da un plus de aromă. Se servește caldă, cu o salată de verdețuri sau cu pâine prăjită.

Poftă bună!

Citește și: Smoothie de fructe roșii, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *