Un mod delicios de a integra vinetele în dieta dumneavoastră, este cu ajutorul rețetei de lasagna cu vinete de mai jos.
Ingrediente
- 3-4 vinete mijlocii, tăiate felii subțiri
- 2 căni de sos de roșii
- 1 ceapă mijlocie, tăiată mărunt
- 3 căni de mozzarella rasă
- 1/2 cană de parmezan ras
- 2 căni de brânză de vaci sau brânză feta, sfărâmată
- 1 legătură de frunze de busuioc proaspăt, tăiată mărunt
- 12 foi de lasagna
- ulei de măsline
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-o tigaie mare, se încălzește puțin ulei de măsline și se adăugă ceapa, tăiată mărunt. Se sotează până devine ușor sticloasă. Se adăugă feliile de vinete și se sotează până devin ușor aurii.
Se adăugă sosul de roșii și se amestecă bine. Se lasă să fiarbă, la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute, sau până când vinetele sunt ușor făcute.
Într-un bol mare, se amestecă mozzarella rasă, parmezanul, brânza de vaci (feta) și frunzele de busuioc. Se adaugă sare și piper după gust.
Într-o tavă, se așează foile de lasagna în straturi, astfel: un rând de sos de vinete, un rând de amestec de brânză, un rând de foi de lasagna. Se repetă procesul până când se termină ingredientele, ultimul strat fiind un strat de sos și brânză.
Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se lasă să se gătească în cuptor, aproximativ 25-30 de minute. Se îndepărtează folia de aluminiu și se mai lasă la cuptor, până brânza de deasupra s-a rumenit.
Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit pentru câteva minute, înainte de a se tăia și a se servi. Se poate servi caldă sau la temperatura camerei, după preferință. Se poate servi însoțită de un sos de brânză sau de o salată verde.
Poftă bună!
Citește și: Mȃncare de urzici, rețetă