Lăptișorul de matcă, secretul vitalității și longevității

Lăptișorul de matcă, secretul vitalității și longevității

Lăptişorul de matcă este un aliment extraordinar, considerat a fi unul dintre cele mai preţioase produse apicole din lume. Această substanţă uimitoare este produsă de albinele lucrătoare şi hrăneşte larvele şi regina stupului. Lăptişorul de matcă este un cocktail complex de proteine, vitamine, minerale şi enzime care poate îmbunătăţi sănătatea şi calitatea vieţii.

Beneficiile lăptişorului de matcă pentru sănătatea noastră

 • Susţine sistemul imunitar. Lăptişorul de matcă este bogat în vitaminele A, C, E şi B-complex, precum şi în minerale precum fierul, calciul şi seleniul. Aceste substanţe nutritive ajută la întărirea sistemului imunitar şi protejează corpul împotriva bolilor şi infecţiilor.
 • Îmbunătăţeşte performanţa fizică şi mentală. Lăptişorul de matcă conţine aminoacizi esenţiali, precum şi acizi graşi şi carbohidraţi, care ajută la creşterea energiei şi îmbunătăţesc performanţa fizică şi mentală. Consumul de lăptişor de matcă poate ajuta la combaterea oboselii şi a stresului şi poate îmbunătăţi capacitatea de concentrare.
 • Încetineşte procesul de îmbătrânire. Lăptişorul de matcă conţine substanţe antioxidante puternice, cum ar fi flavonoidele şi fenolii, care protejează celulele împotriva stresului oxidativ şi a radicalilor liberi. Consumul regulat de lăptişor de matcă poate încetini procesul de îmbătrânire şi poate îmbunătăţi sănătatea pielii.
 • Reglează nivelul de colesterol şi tensiunea arterială. Lăptişorul de matcă conţine compuşi bioactivi, cum ar fi peptidele, care ajută la reglarea nivelului de colesterol şi a tensiunii arteriale. Consumul de lăptişor de matcă poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare şi la menţinerea unui sistem cardiovascular sănătos.
 • Ajută la regenerare. Lăptişorul de matcă este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la regenerarea ţesuturilor şi la vindecarea rănilor. Această substanţă conţine factori de creştere, cum ar fi factorul de creştere epidermal şi factorul de creştere fibroblast, care ajută la stimularea procesului de vindecare şi la regenerarea celulelor şi ţesuturilor afectate.

Lăptișor de matcă

Tinctură de propolis și lăptișor de matcă

 

Ingrediente

 • 10 g lăptișor de matcă proaspăt
 • 100 ml alcool alimentar de 96 de grade
 • 50 ml apă distilată
 • 10 g propolis brut

Mod de preparare

Se amestecă lăptișorul de matcă cu alcoolul, într-un borcan de sticlă.

Se agită bine pentru a combina ingredientele.

Se adaugă apa distilată și se agită din nou.

Se adaugă propolisul brut și se lasă amestecul la macerat timp de 10-14 zile, agitându-l zilnic.

După 10-14 zile, se strecoară lichidul prin tifon sau o sită fină și se aruncă resturile.

Tinctura de lăptișor de matcă și propolis se păstrează într-un recipient de sticlă închis ermetic, într-un loc răcoros și întunecat.

Tinctura de lăptișor de matcă și propolis poate fi consumată sub formă de picături, dizolvate într-un pahar cu apă. Modul de administrare și doza pot varia în funcție de nevoile și starea de sănătate a fiecărei persoane. Ȋn general, se recomandă începerea cu doze mici, de 5-10 picături, de două ori pe zi. Este important să respectați recomandările medicului homeopat și să nu depășiți doza recomandată.

Lăptişorul de matcă este un aliment miraculos care poate îmbunătăţi sănătatea şi calitatea vieţii. Beneficiile sale pentru sistemul imunitar, performanţa fizică şi mentală, încetinirea procesului de îmbătrânire, reglarea nivelului de colesterol şi tensiunii arteriale, precum şi capacitatea sa de a ajuta la regenerarea ţesuturilor şi la vindecarea rănilor, sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să îl includem în dieta noastră zilnică. Prin consumul de lăptişor de matcă putem obţine un boost de energie şi vitalitate, îmbunătăţind astfel calitatea vieţii noastre.

Citește și: Cum să recunoști și să tratezi dermatita. Ghidul complet pentru o piele fericită și sănătoasă

Surse:

 1. Food Chemistry. Royal jelly: Chemical composition, antioxidant activity and stability https://www.sciencedirect.com
 2. Nutrients. Biological and Pharmacological Properties of Royal Jelly – A Review. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc
 3. Journal of Clinical Medicine. Royal Jelly and Its Components Promote Healthy Aging and Longevity: From Animal Models to Humans. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc
 4. Frontiers in Pharmacology. Royal Jelly and Its Components Promote Healthy Aging and Longevity: From Animal Models to Humans. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc
 5. National Center for Biotechnology Information. Royal Jelly. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *